- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Motorne sanke i helikopter: Održana najsevernija Parada pobede na svetu /foto, video/

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaArktik
Arktik - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Najsevernija Parada pobede na svetu održana je danas u naseljima sa ruskim stanovništvom na arhipelagu Svalbard, saopštila je pres služba Ministarstva za razvoj Dalekog Istoka i Arktika.

„Na Svalbardu je održana najsevernija Parada pobede na svetu. Više od 500 vozila, specijalna tehnika, motorne sanke Federalnog državnog preduzeća ‘Arktikugol’, u pratnji helikoptera MI8-MVT, prodefilovali su naseljima u kojima živi rusko stanovništvo na arhipelagu Špicbergen-Barencburg i Piramida. Učesnike parade pozdravili su lokalni stanovnici i strani gosti“, navodi se u saopštenju na telegram kanalu Ministarstva.

Ističe se da je uoči praznika na samom severu Zemlje održan koncert prema motivima poeme Aleksandra Tvardovskog „Vasilij Terkin“, koji su ruski polarni istraživači sami pripremili.
Precizira se da je završnu pesmu „Dan pobede“ publika u sali otpevala stojeći.
Podsetimo, na Crvenom trgu u Moskvi održana je vojna parada u čast 78. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu 1941-1945. U Rusiji se svakog 9. maja obeležava Dan pobede. Na taj dan 1945. godine u 00.43 po moskovskom vremenu potpisan je Akt o bezuslovnoj kapitulaciji Nemačke, kojim je okončan Drugi svetski rat.
Raketni PVO sistem sa raketama zemlja-vazduh kombinovanog kratkog i srednjeg dometa Pancir S u vojnoj bazi Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
RUSIJA
Parada pobede održana i u ruskoj bazi Hmejmim /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala