- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Parada pobede održana i u ruskoj bazi Hmejmim /foto/

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaRaketni PVO sistem sa raketama zemlja-vazduh kombinovanog kratkog i srednjeg dometa "Pancir S" u vojnoj bazi Hmejmim u Siriji
Raketni PVO sistem sa raketama zemlja-vazduh kombinovanog kratkog i srednjeg dometa Pancir S u vojnoj bazi Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Vojna parada, posvećena 78. godišnjici Velike pobede u Drugom svetskom ratu održana je u ruskoj vazdušnoj bazi Hmejmim u Siriji. Paradom je komandovao general-pukovnik Andrej Serdjukov.
U paradi su učestvovali: čete počasne garde, motorizovane jedinice, marinci, vazdušno-desantne snage, vojna policija, PVO i druge jedinice.
Prisustvovale su i paradne jedinice Oružanih snaga Sirije.
„Sa ponosom gledamo na podvige sovjetske vojske koja je pobedila neprijatelja u krvavim bitkama za otadžbinu. Rusija nastavlja da se bori za mir i bezbednost širom sveta, uključujući protiv međunarodnog terorizma. Zbog toga vam se, dragi prijatelji, od srca zahvaljujem“, rekao je sirijski ministar odbrane Ali bin Mahmud Abas u svom pozdravnom govoru.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala