- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemački advokat ponovo o Rusima i Belorusima – uz poruku političarima: „Bojkotom kažnjavate svoje“

© Sputnik / Elena Sobolь / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
Pratite nas
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je da ta organizacija preduzima sve mere da se ruski i beloruski sportisti vrate na međunarodna takmičenja.
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
SPORT
Dirljiv gest iz Zagreba: „Titulu posvećujem Emi“
„Sada ulažemo sve napore da ispunimo misiju, da sprovedemo predlog Olimpijskog pokreta da se sportisti sa ruskim i beloruskim pasošima vrate na međunarodna takmičenja. U bliskom smo kontaktu i razmenjujemo mišljenja sa međunarodnim federacijama koje su trenutno nadležne za održavanje“, naveo je Bah.
Nemački advokat je izneo želju da ideja koju je promovisao uspe.
„Veoma se nadamo da će ova misija biti sprovedena pod uslovima koji su utvrđeni tako da sportisti iz ove dve zemlje učestvuju na takmičenjima u neutralnom statusu i da zaista možemo da ujedinimo ceo svet Olimpijskim igrama u Parizu“, istakao je Bah.
Osvrnuo se i na političke odluke.
„Znate izjave vlada koje žele da odlučuju ko može da učestvuje na Olimpijskim igrama, međunarodnim takmičenjima, a ko ne. Moramo biti veoma čvrsti da te odluke donose odgovorne sportske organizacije. Verujem da vlade imaju pravo da izraze svoj stav, ali takođe razumeju da će svaki bojkot samo kazniti sopstvene sportiste i lišiti svoj narod mogućnosti da se ponosi nastupom svojih sportista na Olimpijadi“, dodao je šef MOK.
Izvršni komitet MOK-a je u martu 2023. preporučio da međunarodne federacije dozvole da učestvuju Rusi koji nisu podržali specijalnu operaciju kao neutralni sportisti.
Istovremeno, organizacija predlaže da se ne dozvoli učešće na turnirima sportistima povezanim sa oružanim snagama ili bezbednosnim agencijama.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
SPORT
Legenda je otpisala svoje i najavila krunisanje Denvera: „Cenite Jokićevu veličinu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala