- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dirljiv gest iz Zagreba: „Titulu posvećujem Emi“

Mikasa
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
Pratite nas
Odbojkaški klub Mladost iz Zagreba savladao je Mursu i osvojio titulu prvaka Hrvatske, a trener pobedničke ekipe Ratko Peris trofej je posvetio Emi Kobiljski, devojčici ubijenoj u masakru koji se dogodio u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.
Ema je, ćerka poznatog srpskog odbojkaša, sada trenera Dragana Kobiljskog, bila jedna od devet žrtava monstruoznog čina 13-godišnjaka K.K. koji je iz vatrenog oružja svog oca ubio osmoro mališana i čuvara škole 3. maja na Vračaru.
Iz Zagreba je stigao dirljiv gest i pokazao je, da uprkos svim nesuglasicama koje vladaju, moramo da ostanemo, i da budemo ljudi.
„Za to treniramo.Preokrenuli smo. Ko će biti srećniji nego mi, rekao je Peris za HRT i nastavio:

„Hteo bih samo da posvetim ovu pobedu Emi Kobiljski, ćerki mog velikog prijatelja Dragana Kobiljskog, koja je ubijena u Beogradu u školi. Tako da njoj posvećujem ovu veliku pobedu“, izjavio je Ratko Peris, čija je Mladost šampion Hrvatske u odbojci.

Dragan Kobiljski radi u rumunskoj ekipi Zalau, i čim je saznao za tragediju došao je u Beograd kako bi sa suprugom ispratio ćerku na večni počinak.
Podsetimo, NBA as Luka Dončić i njegova humanitarna organizacija ponudili su pomoć porodicama nastradalih u masakru u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, ali se Grad Beograd zahvalio Slovencu, koji je još jednom pokazao ljudsku veličinu, dodajući da će Beograd snositi troškove.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
SPORT
Poljakinja će sada paziti šta govori – Beloruskinja osvojila Madrid!
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
SPORT
Partizanu opet „mrvice“ i vapaj iz Madrida: „Sve je protiv Reala“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala