- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanu opet „mrvice“ i vapaj iz Madrida: „Sve je protiv Reala“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Partizana Kevin Panter
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
Pratite nas
Košarkaški klub Real Madrid pustio je u prodaju ulaznice za majstoricu koja će biti odigrana u Vizink centru u sredu od 21 čas, a Partizanu je na raspolaganju samo 120 karata. To je bio slučaj i u prva dva meča, pa je jasno da su u pitanju „mrvice“.
I to nije sve. Kraljevski klub je iskoristio svoje pravo i napomenuo na oficijalnom sajtu da prema slovu zakona ima pravo da onemogući pristup navijačima gostujućeg tima koji budu posedovali karte za drugi sektor. Problem za crno-bele navijače je što iz Srbije ne mogu da pristupe sajtu za prodaju ulaznica.
Znajući kakvo je iskustvo već imao Partizan u Španiji s Barselonom, kada su mnogi s ulaznima ostali ispred dvorane, jasno je u kom pravcu idu stvari.
Kada je ono najvažnije u pitanju, odnosno peti, odlučujući meč polufinalne serije četvrtfinala Evrolige, Partizan je uspeo da ispusti prednost od 2:0 i to posle dva brejka u Madridu.
Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
SPORT
Holivud video šampionske Lejkerse – „evropski recept“ vodi ka prstenu
Svašta se izdešavalo u tom drugom meču u dvorani Vizink centar, kada je prekaljeni i namazani Serhio Ljulj zamutio vodu, izazvao tuču i prošaoa nekažnjeno, a čini se da su crno-beli, koji su bili napadnuti na parketu, gore prošli posle kazni koje je izrekla Evroliga.
I brzo se došlo od 2:0 do beogradskih 2:2, gde je Real (p)ojačan oporavljenim divom Valterom Tavaresom uspeo da se se vrati s ivice ambisa.
Prognoze su u neku ruku 50-50. Jedni će reći da Partizan može da kreira novo, treće čudo u španskoj prestonici, drugi će biti zagovornici teorije da je kralj favorit i da neće dozvoliti još jedan kiks pred svojim navijačima posle dva brejka u Beogradu.
Ali, ako pitate španske medije, u ovom slučaju sportski list „AS“, nema dilemu: „Sve je protiv Reala“.
U tekstu se apostrofira da je Jabusele koji je krvnički u rvačkom stilu podigao i bacio na pod Dantea Egzuma i dalje van terena zbog pet mečeva suspenzije koliko mu je izrekla Evroliga, a na to se naslanja povreda ratobornog Argentinca Gabrijela Deka. On je u Beogradskoj areni pokidao ligamente kolena i za njega je sezona završena.
Ukazano je i na zdravstveni problem koji ima Poarije, tu je i slabija minutaža Petra Kornelija, dok virus muči Abaldea i Kozera.
Tu priči nije kraj. Bave se zdravstvenim stanjem Valtera Tavaresa koji je rovit odigrao utakmice u Srbiji i pitaju se koliko će biti u stanju da pomogne ekipi u majstorici. S druge strane, „AS“ konstatuje da će Partizan biti jači za kapitena Kevina Pantera, koji je odradio dva meča suspenzije i koji je bio heroj pobede u prvom meču crno-belih, a odličan je bio i u drugoj dok se nije dogodio prekid.
Vreme teče, sat otkucava, brzo će ta sreda i 21 čas, pa će se na parketu videti ko je bolji i ko zaslužuje da se nađe na Fajnal-foru u Kaunasu.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Trener Virtusa iz Bolonje Aleksandar Saša Đorđević - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
SPORT
Đorđeviću iz NBA stiže pojačanje za Srbiju i Mundobasket
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala