- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras je morao da promeni ploču: „Nole je uvek favorit“

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković i Karlos Alkaras, Madrid
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
Pratite nas
Karlos Alkaras, španski teniser, plasirao se u finale Mastersa u Madridu, a kada se taj meč završi neće imati previše vremena za odmor jer ide u Rim gde će se pripremiti za Rolan Garos. Ne krije Španac da sebe vidi kao favorita na pariskoj šljaci, ali na tu listu dodaje i Novaka Đokovića kao i Rafaela Nadala.
Kada su ga pre nekoliko dana mediji upitali za favorita na Rolan Garosu, bez previše razmišljanja Karlos Alkaras rekao je da je to Rafael Nadal, međutim, kada se „Bik sa Majorke“ povukao sa Mastersa u Rimu, mladi Španac promenio je odluku.
I dalje se na njegovoj listi favorita nalazi Nadal, ali pored toga sada kao potencijalne šampione Otvorenog prvenstva Francuske vidi i Novaka Đokovića, kao i Stefanosa Cicipasa, ali i sebe.
„Favoriti su Đoković, Cicipas, Nadal ako dođe i ja. Sebe stavljam visoko na tu listu. Nole je uvek favorit, Rafa takođe jer je to njegov turnir, a od Stefanosa očekujem visok nivo. Ja igram na dobrom nivou, imam odlične rezultate uz veliko samopouzdanje“, iskren je bio Alkaras.
U prethodnom periodu talentovani Španac napravio je fantastične rezultate, trijumfovao je u Barseloni, igra finale Madrida, a ukoliko bude pobedio Jana Lenarda Štrufa ponovo će biti prvi na svetu.
„Već sam bio prvi na svetu, osvojio sam i jedan Grend slem, čeka me četvrto finale na mastersima… Za 20 godina to je odličan start, ali mnogo sam se borio da budem u ovakvoj situaciji. Ne osećam vrtoglavicu zbog toga“, objasnio je 20-godišnjak iz Mursije.
Alkaras će od svih pomenutih favorita imati najbolju pripremu za Rolan Garos. Nadal nije izašao na teren do Australijan opena zbog povrede kuka, a objavio je da neće igrati ni u Rimu, dok je Novak Đoković posle Australije igrao samo u Dubaiju, Monte Karlu i Banjaluci, a Madrid je propustio zbog povrede lakta.
Iako je Cicipas odlično igrao tokom jednog dela Mastersa u Španiji u četvrtfinalu je dozvolio da ga eliminiše Štruf koji jeste u sjajnoj formi, ali ukoliko Grk želi titulu ne bi smeo da dopusti takve poraze.
Jan Lenard Štruf - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
SPORT
Od gubitnika do finaliste: Nemac se osvetio Rusu – a sada čuva Novaka
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
SPORT
Novak trenirao sa Rusima: Andrej je bio teniski heroj – a srpski as ga nije zaboravio
Aslan Karacev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
SPORT
Rus eliminisan posle velike drame – Alkaras protiv Nemca za titulu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala