Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kfor se oglasio o otvaranju mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici

© Sputnik / Dejan SimićŽandarmerija na mostu u Kosovskoj Mitrovici
Žandarmerija na mostu u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
Pratite nas
Ponovno otvaranje mosta na Ibru je pitanje koje se mora rešiti političkim dijalogom, saopštio je Kfor, posle odluke albanskih odbornika u Severnoj Mitrovici da most na Ibru koji spaja južni, alabanski, i severni, srpski deo, otvori.
Misija Kfora na Kosovu i Metohiji istakla je da je njen zadatak obezbeđenja mira, ali i obezbeđuje neophodnih uslova da EU vodi dijalog.

„Misija Kfora predvođena NATO-om nastavlja da prati lokalni razvoj i ostaje u potpunosti fokusirana na svakodnevnu implementaciju svog mandata – zasnovanog na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine – da obezbedi bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu. Kfor takođe nastavlja da pruža neophodnu bezbednosnu podršku kako bi diplomatski napori predvođeni EU mogli da napreduju“, navodi se u odgovoru Kfora, na pitanje koje su dobili iz albanskih medija „Gazeta Ekspres“ - da li bi zbog otvaranja mosta došlo do narušavanje stabilnosti u severnom delu.

Podsećanja radi, i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj je nakon poslednje runde pregovora Srbije i Kosova u Briselu izjavio da je zabrinut zbog bezbednosne situacije na severu Kosova nakon vanrednih izbora koji su održani u četiri opštine, a iz Kfora saopštavaju da nastavljaju da pružaju bezbednost stanovnicima tog dela Kosova, pišu prištinski mediji, prenosi Kosovo onlajn.
Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2023
SRBIJA
Kako će Zapad odgovoriti na mirni politički ustanak Srba na KiM
Biralište kontejner - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
SRBIJA
Samoopredeljenje pobedilo u Leposaviću i Severnoj Mitrovici, a DPK u Zvečanu i Zubinom Potoku
Glasački kontejner na Kosovu - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2023
SRBIJA
Srbija nije upala u klopku Zapada i Prištine: Albanci dobijaju čvršća dva zahteva iz Beograda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala