Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Krivi smo i mi...

CC0 / / Sveća u znak žalosti
Sveća u znak žalosti - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
Pratite nas
Istorija je učiteljica života, kaže latinska poslovica. Istorija urušavanja prosvetnog sistema u Srbiji nas ničemu nije naučila. Danas delimo crne lente zbog keca iz istorije.
Kad umesto knjiga u rancu završe pištolj i municija
Osam porodica je zavijeno u crno, kao i najbliži čuvara škole koga su deca obožavala, a mnogi roditelji i dalje strepe od najgorih vesti. Jedna porodica koja snosi odgovornost za dete koje je umesto knjiga ponelo pištolj i municiju u školu, nikad se neće oporaviti.

Da je u Americi pucnjava u školi svakodnevnost – znamo. Da se u Srbiji to nikad nije desilo – znamo. Da je Amerika kriva, ovog puta nije. Ali je kriv izvitopereni sistem vrednosti koji jeste krenuo sa Zapada, ideja izuzetnosti i nužne uspešnosti koje deca ne mogu da dostignu, trpe preveliki pritisak, pa eto „okinu na keca“. I to iz istorije, učiteljice života.

Krivi smo i mi kao društvo jer smo glasni samo na mrežama kad đaci nastavnici izvuku stolicu i sve snime, a to prođe bez odgovarajuće kazne. Krivi smo kad čujemo za vršnjačko nasilje i ne „izvučemo uši“ deci koja kinje slabije i drugačije. Toj deci koja svoje porodične frustracije iskaljuju na drugima.

Decu nam porobili telefoni i naše ambicije

Krivi smo što decu ili zanemarujemo i prepuštamo da ih vaspitava ulica i pametni telefon, ili ih upisujemo u škole i školice za talente kojima nisu dorasli. Tražimo od njih petice i guramo da ispunjavaju naše ambicije, a ne da slede svoje želje.

Ova tragedija je svakako odigrana, zavesa je spuštena, ostaje pitanje da li smo mi prošli kroz katarzu i hoćemo li nešto promeniti.
Masakr u školi u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
DRUŠTVO
Dečak koji je izvršio masakr ne može krivično da odgovara, njegov otac zadržan u policiji
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SRBIJA
Jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji naše zemlje, Vučić predložio 10 preventivnih mera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala