- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta
Masakr u školi u Beogradu - Sputnik Srbija

Dečak koji je izvršio masakr ne može krivično da odgovara, njegov otac zadržan u policiji

Pratite nas
Učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda otvorio je vatru na obezbeđenje i učenike, i tom prilikom usmrtio osmoro đaka i radnika obezbeđenja i povredio još nekoliko učenika i nastavnicu. Pucnjava se dogodila oko 8.40 sati a osumnjičeni za napad je uhapšen.
Nastavnica istorije ranjena u pucnjavi nalazi se u bolnici i lekari se bore za njen život.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
20:52 03.05.2023
Sindikati i udruženja pozvali državne institucije da hitno preventivno deluju
Predstavnici više sindikata i udruženja u Srbiji izjavili su saučešće porodicama nastradalih u pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i apelovali na državne institucije da hitno preventivno deluju kako bi se ovakve tragedije u budućnosti sprečile.
20:30 03.05.2023
Institut za mentalno zdravlje otvorio dve telefonske linije za pomoć i podršku
Institut za mentalno zdravlje u Beogradu saopštio je večeras da je, u cilju podrške porodicama stradalih u današnjem masakru, nastavnicima i učenicima, kojima je potrebna psihološka pomoć i podrška, otvorio dve telefonske linije:
0638681757
0638682217
Stručnu podršku će pružati tim psihologa i psihijatara iz Instituta za mentalno zdravlje.
I na Klinici za psihijatriju UKCS formiran je tim stručnjaka koji će biti dostupan za podršku svima kojima je potrebna.
Telefoni koji su dostupni na Klinici za psihijatriju za telefonsku podršku su:
0668300854
kao i za zakazivanje:
011 3662124
063 310723
20:19 03.05.2023
Građani pale sveće na Cvetnom trgu - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SRBIJA
Beograd je večeras grad tuge: Hiljade građana odale počast nastradalima u školi „Vladislav Ribnikar“
19:27 03.05.2023
Ambasadorka Kine u Beogradu: Delim veliku tugu i saosećam sa porodicama nastradalih
19:11 03.05.2023
U Novom Sadu odavanje počasti nastradalima
Novosađani okupljeni u velikom broju na Trgu slobode odaju večeras počast nastradalima u pucnjavi. Skup je počeo u 18 časova, a do sada je sveću zapalilo više stotina građana.
Među okupljenima najviše je vršnjaka preminule dece.
19:11 03.05.2023
Advokat oca K.K: Dečak je na VMA radi toksikološke analize
Advokat Irina Borović branilac oca dečaka za Tanjug je rekla da se dečak K.K. trenutno nalazi na Vojno-medicinskoj akademiji radi toksikološke analize.
Nakon toksikološke analize, dečak će se vratiti u policijsku stanicu gde će sa radnikom Centra za socijalni rad obaviti razgovor, navela je Borovićeva. Takođe, kako je rekla, sa Kostom K. će razgovor obaviti i psiholog i psihijatar od čega zavise dalji koraci.
18:53 03.05.2023
Roditelji i više prosvetnih udruženja pozvali su građane da večeras u 20 časova na Cvetnom trgu odaju poslednju počast žrtvama.
18:21 03.05.2023
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SRBIJA
Jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji naše zemlje, Vučić predložio 10 preventivnih mera
17:33 03.05.2023
Dečak koji je ubio devetoro, ocenjen kao veoma pametan, vaspitan i ambiciozan
Dečak K.K.koji je jutros u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" usmrtio osmoro đaka i jednog radnika obezbeđenja i ranio šest osoba, u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj 2021. je godine ocenjen kao veoma pametan, vaspitan, moralno i etički orijentisan i ambiciozan. Naime, K.K. je u školi glume 2021. godine imao incident, kada ga je drugi dečak udario laktom u usta.
U Tiršovoj je tada, pored psihološke pomoći urađena i psihološka evaluacija, kojom je ocenjeno da je sa dečakom sve u najboljem redu, te da je izuzetno pametan.
Bio je zainteresovan za astrofiziku i kada je upitan čime želi da se bavi, rekao je upravo astrofizikom, a kako saznaje Tanjug trenirao je karate i košarku.
17:24 03.05.2023
Eskobar: Tragedija u Beogradu je nešto što niko ne bi trebalo da doživi
Specijalni izaslanik SAD za Zapadni balkan Gabrijel Eskobar, izrazio je saučešće građanima Srbije zbog današnje pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar".
On je na video konferenciji rekao da će SAD pružiti podršku u svakom mogućem smislu. "To je nešto što niko ne bi trebalo da doživi", rekao je Eskobar.
17:21 03.05.2023
Šapić uputio saučešće porodicama nastradale dece i radniku obezbeđenja
Gradonačelnik Beograd Aleksandar Šapić uputio je danas saučešće porodicama nastradale dece i porodici radnika obezbeđenja koji su jutros stradali u OŠ "Vladislav Ribnikar".
"Kao gradonačelnika Beograda, ali, pre svega, kao čoveka i oca, duboko me je potresla vest o jutrošnjem tragičnom događaju, nezapamćenom u istoriji našeg grada.
U ime Grada Beograda i u svoje lično ime, izražavam najdublje saučešće porodicama poginule dece i radnika obezbeđenja, svesni neopisivog bola i tuge koju osećaju porodice nastradalih nakon ove tragedije i nenadoknadivog gubitka.
U momentu kada svaka izgovorena reč zvuči suvišno, reći ću još samo da će Grad nastojati da svim porodicama nastradalih, kao i povređenima, pruži svaku vrstu pomoći koja im bude potrebna, iako potpuno svestan činjenice da nedužne dečije živote nijedna pomoć na svetu više ne može da nadoknadi", navedeno je u saučešću gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.
17:15 03.05.2023
Tri operisana pacijenta dobro, za jednog učenika se čeka dijagnostika
Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin, rekao je da su dva učenika nakon operacije potpuno probuđena, a da se nastavnica u ovom momentu budi i da su svi potpuno stabilni.
Kako je naveo, kod četvrtog pacijenta koji je operisan, učenika koji je primljen u dosta lošem opštem stanju, u ovom trenutku se radi dodatna dijagnostika.
17:01 03.05.2023
Dečak koji je usmrtio devet ljudi nije krivično odgovoran
Učenik 7. razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", K.K. (13) , koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbeđenja, a šest učenika i učenica i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.
Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, K.K. je krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.
16:58 03.05.2023
16:57 03.05.2023
Abazović: Crna Gora tuguje zbog stravične tragedije
Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović uputio je najdublje saučešće porodicama stradalih u jutrošnjoj pucnjavi u beogradskoj Osnovnoj Školi "Vladislav Ribnikar".
Abazović je saučešće uputio u svoje i u ime Vlade Crne Gore.
"Crna Gora tuguje zbog stravične tragedije u Beogradu. Celi region potresla je tužna vest o stravičnoj tragediji koja se dogodila u OŠ 'Vladislav Ribnikar'", napisao je Abazović na Tviteru.
On je ranjenima poželeo brz oporavak.
16:51 03.05.2023
Saučešće Vjose Osmani povodom ubistva dece u Beogradu
„Nema ništa vrednije od života deteta i ništa bolnije od gubitka tog života. Upućujem najdublje saučešće svim roditeljima koji su danas u Beogradu izgubili decu u stravičnoj pucnjavi u školi i molimo se za brz oporavak svih povređenih“, napisala je predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani na društvenim mrežama.
16:44 03.05.2023
16:42 03.05.2023
Građani i deca polažu cveće i pale sveće kod OŠ "Vladislav Ribnikar"
Građani i deca danas polažu cveće i pale sveće u blizini OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.
Većinu okupljenih ispred škole čine deca.
Građani i deca pale sveće ispred škole Vladislav Ribnikar - Sputnik Srbija
Paljenje sveća ispred škole Vladislav Ribnikar - Sputnik Srbija
16:18 03.05.2023
Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije: Sutra obustava rada u svim školama
Glavni odbor Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) doneo je odluku da od sutra obustavi rad u svim školama.
Odluka je doneta na osnovu Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, jer zaposlenima u prosveti preti neposredna opasnost po život i zdravlje, saopštio je taj sindikat.
Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije zahteva hitnu smenu ministra prosvete Branka Ružića, zbog današnje tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u kojoj je više lica ubijeno.
16:05 03.05.2023
Pojačano prisustvo policije u blizini škola u Republici Srpskoj
U blizini škola u Republici Srpskoj pojačano je prisustvo policije, nakon napada u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu.
Kako saznaje RTRS u pitanju su preventivne policijske kontrole, kako bi se bezbednost đaka podigla na najviši mogući nivo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala