- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Konačna odluka: Novak će moći da igra na US Openu

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
Pratite nas
Nema više prepreka – Novak Đoković, najbolji teniser Srbije i sveta, moći će da uđe u Ameriku i da igra na US Openu! Naime, prema poslednjim vestima koje su stigle iz Bele Kuće, kabinet predsednika Džoa Bajdena doneo je odluku o ukidanju obavezne vakcinacije protiv virusa korona, što znači da neće biti prepreka da nevakcinisani stranci uđu u SAD.
Menjaju se protokoli, padaju zabrane i to su fantastične vesti za najboljeg tenisera sveta čije je učešće na poslednjem Grend slemu u sezoni bilo pod debelim znakom pitanja.
Ipak, agoniji je po svemu sudeći došao kraj i više neće biti prepreka da Đoković zaigra na US Openu.
Pre samo nekoliko dana pojavile su se zabrinjavajuće vesti da bi zabrana ulaska u Sjedinjene Američke Države za nevakcinisane strance mogla da ostane na snazi, ali su sada iz Bele kuće stigle fantastične vesti.
Pravilnik koji je na snazi pune dve godine, trebalo bi da bude promenjen 11. maja ove godine.
„Od januara 2021. godine broj smrti od posledica virusa korona smanjen je za 95 odsto, a broj hospitalizovanih pacijenata smanjen je za 91 odsto. Globalno, broj smrti od virusa korona je na najmanjim brojkama od početka pandemije. Usled težnji vlade SAD, rekordan broj od 270 miliona Amerikanaca primio je bar jednu dozu vakcine za kovid-19. Danas objavljujemo da će naša administracija završiti sa svim zahtevima vezanim za kovid 19 vakcine 11. maja“, stoji u saopštenju Bele kuće.
Pomenuto saopštenje nedvosmisleno ukazuje na to da će Novak Đoković i ostali nevakcinisani stranci od 12. maja neometano moći da uđu na terotoriju SAD. Samim tim više neće postojati prepreke da najbolji teniser sveta, koji je zbog zabrane propustio Masterse u Indijan Velsu i Majamiju, zaigra u Sinsinatiju i Njujorku.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
SPORT
Jokić vodi Denver ka finalu – Amerika ponovo videla„somborski ringišpil“
Sabalenka - Ribakina, Australijan open, finale - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
SPORT
Beloruskinja stala na put čudu iz Sibira
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala