- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Beloruskinja stala na put čudu iz Sibira

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeSabalenka - Ribakina, Australijan open, finale
Sabalenka - Ribakina, Australijan open, finale - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
Pratite nas
Beloruskinja Arina Sabalenka pobedila je u osmini finala Mastersa u Madridu rusko čudo od deteta Miru Andrejevu 6:3, 6:1 i u četvrtfinalu će igrati protiv Egipćanke Majar Šerif.
Mira Andrejeva oduševila je teniski svet brojnim pobedama u prestonici Španije, gde je uspela da upiše tri pobede, iako joj je samo 15 godina. Doduše, tačno pre dva dana oduvala je 16. svećicu na rođendandskoj torti.
Prvo je na startu eliminisala favorizovanu Lejlu Fernandez, zatim Brazilku Hadad Maju, da bi na putu do osmine finala preslišala u dva seta i Magdu Linet, ali preko druge igračice planete nije mogla.
Rusko čudo od deteta, rođeno u Sibiru, neminovno će zabeležiti veliki skok na narednoj VTA rang-listi, zbog fantastičnog rezultata na Mastersu u Madridu.
Borila se Mira Andrejeva, ali je 24-godišnja Beloruskinja Sabalenka opravdala ulogu apsolutnog favorita i za 73 minuta uspela je da se domogne svog mesta među osam najboljih.
Probila je led Andrejeva, s obzirom na to da joj je ovo bio prvi VTA turnir gde je nastupila u glavnom žrebu i ostavila je impresivan utisak, s obzirom na to koliko godina joj je godina.
Sabalenka je već na samom startu meča napravila brejk, ali je talentovana Ruskinja uzvratila istom merom. Ipak, do kraja prvog seta druga igračica sveta je uspela još u dva navrata da „ukrade servis“ Miri Andrejevoj i na kraju je slavila rezultatom 6:3.
Borila se 16-godišnjakinja koliko je mogla, pokušavala je da parira daleko iskusnijoj Arini, ali je na kraju morala da položi reket i pruži joj ruku 6:1 u drugom setu.
Ipak, devojka rođena 2007. godine u Krasnojarsku, nema za čime da žali, jer je uspela da dobije 14. teniserku planete Hadad Maju, kao i finalistkinju US Opena iz 2021. godine Lejlu Fernandez.
Jasno je da su pred njom velike stvari, ukoliko bude nastavila da ima ovakav odnos prema tenisu.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
SPORT
Kraj Lajovićeve ubitačne serije
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
SPORT
Medvedev se namučio i dobio ruski derbi – uz svađu sa madridskom publikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala