- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić vodi Denver ka finalu – Amerika ponovo videla„somborski ringišpil“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
Pratite nas
Nikola Jokić pružio je novu vanserijsku partiju, a njegov Denver pobedio je i u drugom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije Finiks Sanse 97:87. Nezaustavljivi Srbin postigao je 39 poena uz 16 skokova i pet asistencija, praktično je sam trasirao Nagetsima put ka sigurnom vođstvu u seriji 2:0.
Ne prestaje skromni Somborac da pokazuje Americi zbog čega je dvostruki uzastopni MVP NBA lige.
Postigao je praktično polovinu svog tima i vukao je ekipu u izuzetno teškom meču u kojem je Džamal Marej promašio veliki broj šuteva, što potvrđuje samo 10 ubačenih poena, dok je u prvom susretu ta cifra bila čak 39...
Ali, može Jokić i sam, ako zatreba. Pogađao je otvorene šuteve, trojke, asistirao saigračima, hvatao lopte. Imao je dve ukradene lopte i jednu blokadu.
Totalna dominacija!
S druge strane, Finiks Sansima nije pomoglo ni to što je Devin Buker postigao čak 35 poena, pratio ga je Durent sa 24. Kris Pol je na parketu proveo samo 25 minuta pošto se povredio u trećoj četvtini.
Koliko je Jokić bio dominantan i inspirisan već od samog starta susreta pokazuje suv statistički podatak prema kom je Nikola ubacio 11 od ukupno 18 poena Nagetsa u prvoj četvrtini koja je završena neverovatnim rezultatom za NBA ligu – 18:21.
I zaista je čitav meč plej-ofa polufinala Zapada ličio na evropsku košarku sa jako malim brojem poena.
I dok su Mari i ostali promašivali Jokić se igrao, pogađao i bio nerešiva enigma za Sanse. Upalio je Nikola i čuveni "somborski ringišpil", kada je zavrteo um direktnom čuvaru Diandreu Ejtonu koji nije znao gde se nalazi, dok je centar Denvera položio loptu na drugi obruč.
Druga četvrtina donela je nešto efikasniji Denver, ali je Finiks na poluvremenu u Bol Areni imao prednost rezultatom 42:40.
Nagetsi su imali očajne procente šuta za tri poena, samo tri pogođene trojke iz 13 pokušaja.
Finiks je posle povratka s velkog odmora nastavio odlično da igra, što se nije moglo reći za košarkaše Denver, osim za Nikolu Jokića. Upravo je srpski košarkaški as u završnici treće četvrtine postigao devet vezanih poena i istopio je prednost Sansa na svega tri poena pred odlučujući kvartal - 70:73.
Rasplet je očekivano viđen u poslednjih 12 minuta, a Denveru je uz inspirisanog i nestvarnog Jokića pomogla odlična odbrana. Samo 14 primljenih poena, naspram 27 postignutih trasirali su četi Majkla Melouna put ka drugom trijumfu protiv Finiksa.
Serija se seli u Arizonu i očekuje se reakcija Durenta, Bukera i ostalih zvezda koje u svojim redovima imaju Sansi. Treći meč zakazan je u noći između petka i subote u četiri časa ujutru po srednjeevropskom vremenu.
U noći između ponedeljka i utorak odigran je još jedan meč plej-of serije, a Filadelfija je kao gost uspela da dođe do brejka protiv Bostona i slavila je rezultatom 119:115.
Lišeni usluga Džoela Embida bili su Seventisiksersi, ali je nestvarnu partiju krunisanu sa 45 poena pružio Džejms Harden. Ubacio je sedam trojki iz 14 pokušaja i razbio je Boston u čijim redovima je najefikasniji bio Džejson Tejtum sa 39 poena, 11 skokova i pet asistencija.
NBA rezultati
Denver - Finiks 97:87
Boston - Filadelfija 115:119
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Srpski košarkaš Nikola Milutinov – CSKA Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
SPORT
Drama u Moskvi sa neočekivanim raspletom – kraj za CSKA i Srbe
Serhio Ljulj - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
SPORT
Kako je „kraljev princ“ zamutio vodu i prošao nekažnjeno?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala