- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Magična flašica“ završila je veliki posao /foto/

© AP Photo / Jon SuperDžordan Pikford
Džordan Pikford - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
Pratite nas
Remi dva davljenika – Lestera i Evertona koji se grčevito bore za opstanak u Premijer ligi (2:2) imao je nesvakidašnju i izuzetno interesantnu situaciju. Džejms Medison promašio je penal, tačnije, odbranio mu je Džordan Pikford, koji je prethodno koristio puškice zalepljene na flašicu za vodu.
Golman Evertona bio je lukaviji od desetke „lisica“ Džejmsa Medisona i uspeo je da mu odbrani udarac koji je uputio u dubokoj nadoknadi prvog poluvremena.
Imao je svojevrsnu „pomoć prijatelja“ iskusni engleski čuvar mreže, koji je pre nego što je stao na gol liniji pogledao papirić zalepljen na magičnu plavu flašicu koja je namenjena za vodu.
Tu je sve lepo bilo napisano, nasrtano. U slučaju da šutira Keleči Ihenačo, Džejmi Vardi ili Džejson Medison. Upravo je poslednji pomenuti prišao da izvede najstrožiju kaznu i to pri vođstvu Lestera rezultatom 2:1.
Na puškicama je pisalo da 60 odsto penala Medison šutira po sredini gola. Time se očigledno rukovodio Pikford. Ostao je u mestu i to je njemu i njegovom timu donelo odbranjen penal.
U nastavku susret gosti sa Gudison parka su preko Nigerijca Aleksa Ivobija u 54. minutu stigli do izjednačenja, što će se na kraju ispostaviti kao konačan rezultat 2:2.
Do kraja Premijer lige preostala su još četiri kola. Lester ima 30 bodova i nalazi se dva mesta mesta iznad zone ispadanja, sa samo bodom više od Evertona koji je u crvenoj zoni.
Samim tim, odbrana Džordana Pikforda uz pomoću „puškica" dobija na težini jer bi lako mogla da sačuva „karamele“ od ispadanja u Čempionšip.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Bojan Krkić  - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
SPORT
Šta je zajedničko svim „Mesijima“ – samo nadimak
Rikardo Gomeš, Partizan - Kolubara - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
SPORT
Partizan vaskrsao u Topoli i vratio se u trku za Ligu šampiona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala