- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan vaskrsao u Topoli i vratio se u trku za Ligu šampiona

© Miroslav TodorovicRikardo Gomeš, Partizan - Kolubara
Rikardo Gomeš, Partizan - Kolubara - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana pobedili su TSC u Bačkoj Topoli rezultatom 3:1 (1:1) u 33. kolu Superlige, čime su se vratili u trku za poziciju broj dva koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Četiri kola preostala su do kraja prvenstva, a grogirani div iz Humske zaostaje četiri boda za TSC-om i Čukaričkim.
Strelci za crno-bele bili su Rikardo Gomeš, Nemanja Jović i Aleksandar Filipović, dok je za domaći tim pogodio Saša Jovanović.
Partizan je iskoristio poklon od Crvene zvezde, koja je dan ranije ubedljivo savladala Čukarički na Marakani (4:0) i trijumfom u Topoli, ponovo se uključio u borbu za mesto koje vodi u Ligu šampiona.
Partizan je konačno prekinuo agoniju od tri meča bez pobede, od kojih dva poraza i remi. Takođe, tim koji s klupe vodi Igor Duljaj je do pre meča u Topoli imao samo jednu pobedu u prethodnih sedam mečeva, što je nezamapćeno u istoriji slavnog beogradskog kluba.
Izuzetno sadržajno prvo poluvreme u Bačkoj Topoli u režiji TSC-a i Partizana, u kom su viđena tri gola, ali je jedan poništen zbog minimalnom ofsajda u kom se našao centarfor crno-velih Rikardo Gomeš u 45. minutu.
Iako TSC slovi za ekipu koja ima dobro organizovanu i tvrdu odbranu, gosti iz Beograda uspeli su u ranoj fazi derbija 3. kola plej-ofa. Golgeterski post u 12. minutu prekinuo je Rikardo, koji je pogodio mrežu posle tri uzastopne utakmice bez gola.
Nije se dugo čekalo na odgovor domaćeg tima, koji je posle odbitka nakon prekida uspeo da poravna rezultat, a precizan je bio Saša Jovanović. Smušena reakcija Partizanove poslednje linije, koja je dozvolila Jovanoviću da posle stative koju je pogodio Luka Ilić, smesti loptu iza leđa Popovića.
Usledio je mirniji period, da bi Rikardo u u samom finišu pred odlazak na odmor ponovo pogodio, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji, zbog čega je pogodak poništen.
Otvoren fudbal doneo je nastavak susreta i posle samo tri minuta igre Partizan je ponovo stekao prednost. Odličnu partiju golom je krunisao Nemanja Jović.
Partizanov ofanzivni vezista bio je siguran iz neposredne blizine, nakon što je natrčao na odbijenu loptu posle udarca Bibrasa Natha. Na 3:1 povisio je defanzivac Aleksandar Filipović, koji je u u padu iz polu-makazica uspeo da smesti loptu iza leđa golmana Ilića.
Sredinom drugog poluvremena došlo je do sukoba fudbalera Partizana i TSC-a, što je bacilo mrlju na atomski fudbal koji su demonstrirali.
Do kraja susreta mreže su mirovale, a Partizanu sada ostaje da se u preostala četiri kola plej-ofa bori sa TSC-om i Čukaričkim za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
SPORT
Obrt na Apeninima: „Pukla je petarda“, ali je ostavka odbijena
Edin Džeko, Inter - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
SPORT
Od naci simbola do zmija i zmajeva – ovo su zabranjeni fudbalski dresovi /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala