- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obrt na Apeninima: „Pukla je petarda“, ali je ostavka odbijena

© AFP 2023Dejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
Pratite nas
Prema poslednjim informacijama sa Apenina, Sampdorija je odbila ostavku koju je u ponedeljak ujutru podneo Dejan Stanković, posle poraza od Fiorentine u Firenci ubedljivim rezultatom 5:0.
„Petarda je pukla“, Sampdorija je zakucana za dno Serija A i očekuje je, sudeći po katastrofalnim rezultatima, ispadanje u Seriju B, zbog čega je srpski stručnjak rešio da podnese ostavku.
Ipak, u klubu iz Đenove smatraju da Deki radi dobar posao i da je ekipu preuzeo u teškom trenutku, te da nije krivac za katastrofalnu situaciju u kojoj se slavni Sampdorija nalazi.
„Ako sam ja problem, u redu, prihvatam to sa dostojanstvom i ponosom. Dao sam sve od sebe i ne žalim ni zbog čega, uradio bih isto i bio na istom putovanju 100 puta. Ne krivite igrače, ovih 5:0 je samo na meni. Pričajmo o tome“, rekao je Stanković posle debakla Sampe na stadionu "Artemio Franki", da bi ubrzo posle toga poručio čelnicima kluba da podnosi ostavku.
Uprava kluba je razmotrila sve faktore posle čega je poručila Stankoviću da žele da ostane trener, objavili su italijanski mediji. Takođe, spekuliše se da bi Stankoviću ugovor mogao da bude produžen, ali pod uslovom da ekipa opstane u Seriji A, za šta su izuzetno male šanse.
Sampdorija je trenutno na poslednjoj 20. poziciji sa samo 17 osvojenih bodova iz 32 odigrana kola, dok Kremoneze koji je 19. ima tri boda više, a Verona i Specija dele 18. poziciju sa po 27 bodova.
Stanković je sezonu počeo na klupi Crvene zvezde, ali je podneo ostavku nakon što ekipa nije uspela da se plasira u Ligu šampiona. U oktobru je stigao u Italiju i preuzeo je Sampdoriju sa kojom je do sdaa upisao svega četiri pobede uz šest nerešenih rezultata i čak 16 poraza.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
SPORT
Dejan Stanković podneo ostavku?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala