- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Horor scenario od kog mora da se čuva Partizan

© Sputnik / Lola Đorđević Željko Obradović
 Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
Pratite nas
Partizan vodi sa 2:0 u seriji četvrtfinala Evrolige protiv Real Madrida, a da nije bilo tuče na kraju druge utakmice mirnije bi spavali crno-beli. Ovako, posle kazni i svega što je usledilo, Partizan mora da vodi računa o mnogo čemu.
Jedno je jasno, Partizan ima sve u svojim rukama i veliki je favorit jer vodi sa 2:0, pokazao je potpuno dominantnu igru u odnosu na protivnika u Madridu i sada se očekuje da će završiti posao.
Svi navijači Partizana priželjkuju takav scenario, ali postoji jedan horor scenario čega treba biti svestan. Jer, kada si svestan, manje su šanse da se tako nešto dogodi.
O čemu se radi?
Prvo, Partizan neće računati na Kevina Pantera ni na trećoj ni na potencijalnoj četvrtfoj utakmici. Neće računati ni na Matijasa Lesora u trećoj utakmici. Dante Egzum je pod znakom pitanja zbog povrede, a postoji šansa da ipak zaigra uz bandažu prsta na nozi. Čak je i odradio trening sa ekipom pred utakmicu što je dobra vest.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
SPORT
Srpski trener napravio skandal u Severnoj Makedoniji
Na sve to, Real Madrid bi vrlo lako mogao da računa u trećoj utakmici na Valtera Tavaresa, što nije bio slučaj u drugom meču. Neće igrati Gabrijel Dek i Geršon Jabusele, ali Real ima značajno duži roster pa mu je lakše da nadoknadi ovakve gubitke.
Dakle, sve govori o tome da Realove šanse rastu, a to nije zasluga terena, već nekih okolnih stvari. Pre svega kazni, ali i situacije sa povrdama.

Najgori scenario po crno-bele bio bi poraz u utorak od Reala u trećoj utakmici u kojoj neće igrati Panter i Lesor, a verovatno će na drugoj strani igrati Tavares. A još gore bi bilo da u toku treće utakmice navijači budu agresivni, da ubacuju stvari na teren i da u četvrtak u potencijalnoj četvrtoj utakmici budu prazne tribine.

U takvoj situaciji Real bi ničim izazvan došao u jako dobru šansu da poravna na 2:2 u da odlučuju sve u Madridu.
Navodimo sve ovo najviše kao poziv na oprez.
To sve znači da će na ispitu biti i igrači Partizana koji će igrati bez dvojice lidera Pantera i Lesora, ali i navijači koji bi trebalo da pokažu zrelost i da ne prave incidente.
Panter u Madridu nije izdržao, pao je na provokaciju Serhija Ljulja, ali navijači ako žele uspeh Partizana ne bi smeli sebi da dozvole da prave incidente i da ih potom ne bude na eventualnoj četvrtoj utakmici u seriji.
Da nije bilo tuče Partizan bi gotovo rutinski završavao posao u Beogradu, ali posle svega što se dogodilo sada će Željko Obradović i ekipa biti na visini opreza.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Košarkaš Partizana Džejms Naneli - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
SPORT
Naneli, postani Panter
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala