- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Naneli, postani Panter

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Partizana Džejms Naneli
Košarkaš Partizana Džejms Naneli - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
Pratite nas
Kada je Evroliga izrekla kazne za tuču u Madridu između košarkaša Real Madrida i Partizana, crno-bele najviše je zabolela suspenzija Kevina Pantera na dve utakmice. To znači da će neko morati da ga odmeni, a taj neko bi mogao da bude Džejms Naneli.
Kevin Panter ove sezone u proseku beleži 15,8 poena, dva skoka i dve asistencije, uz indeks 14,7. Koliko je bitan za ekipu pokazuje činjenica da je kapiten crno-belih ove sezone i to kao strani igrač.
Na parketu se to najbolje videlo u nekoliko navrata, najviše u toku dve utakmice plej-ofa Evrolige na gostovanju Real Madridu, a videlo se i u ranijim utakmicama kao kada je trojkom rešio susret protiv Monaka.
Partizan neće računati na Pantera u utorak zbog suspenzije, a onda ili u četvrtak (u slučaju da Partizan izgubi treći meč plej-ofa) ili u polufinalu ako pobedi u trećem meču serije protiv Kraljevskog kluba.
Ko bi mogao da nadomesti Panterov učinak?
Nešto najbliže Panteru što Partizan ima je Džejms Naneli koji je ove sezone znao da bude veoma bitan u najvažnijim momentima.
Pored Nanelija, u obzir bi, barem u smislu trojki, mogli da dođu još i Danilo Anđušić koji bi trojkama mogao da prelomi Real, možda i Jam Madar, kao i Aleksa Avramović. Ali, Naneli će biti u prvom planu kada je zamena za Pantera u pitanju.
Svakako se mora pohvaliti to što Naneli igra gotovo mehanički šutira kada gori pod nogama.
Tako je uspeo da dođe glave Anadolu Efesu trojkom, slično je uradio protiv Panatinaikosa, dao je trojku za pobedu protiv Splita, ubacio je onu neverovatnu trojku uz faul kojom je vratio Partizan u pobedi nad Real Madridom.
Pokazao je hladnokrvnost i u izjavi posle tuče u Madridu.
„Razmislio sam o prošloj noći i to nije slika koju mi igrači želimo da pošaljemo o sebi ili klubu koji predstavljamo. Svi grešimo i emocije su jake. Nadam se da će sve biti oprošteno, tako da možemo da nastavimo sa međusobnim poštovanjem i samo se bavimo košarkom“, istakao je Naneli.
Uprkos svim važnim šutevima koje je pogodio Naneli ipak igra sezonu kakvu bi mogao da igra shodno kvalitetu i iskustvu, ali je ovo sad možda momenat da izbije u prvi plan.
Naneli je ove sezone na devet poena, dva skoka i jednoj asistenciji po utakmici, a indeks mu je značajno slabiji nego kod Pantera - 8,7.
To znači da će Naneli morati da pogađa trojke i da to radi bez mnogo promašaja, u ključnim momentima, i to iz ne baš izrađenih situacija.
Niko nije rekao da je Pantera lako zameniti.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Valter Tavares - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
SPORT
Srbi mučili Kralja – Tavares spreman za Beograd, divljak Jabusele prošao nekažnjeno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala