- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi mučili Kralja – Tavares spreman za Beograd, divljak Jabusele prošao nekažnjeno

© AFP 2023Valter Tavares
Valter Tavares - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
Pratite nas
Real Madrid posle velikog incidenta odigrao utakmicu protiv Saragose u okviru španske ACB lige (93:86), a iz nje može da se zaključi da će Valter Tavares najverovatnije biti spreman za sudar sa Partizanom u utorak. Takođe, Geršon Jabusele se našao sastavu Madriđana.
Centar Reala Valter Tavares normalno je trenirao sa ekipom pred početak meča 30. kola ACB lige protiv košarkaša Saragose.
Uprkos činjenici da je trenirao pre meča, Tavares je izostavljen iz ekipe za utakmicu protiv Saragose, jer trener Čus Mateo očigledno želi da ga sačuva za utorak i duel protiv Partizana, treći u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.
Osim Tavaresa, van tima u meču protiv Saragose ostali su Mario Hezonja i Fabijan Kozer, dok su među 12 igrača i Gabrijel Dek i Geršon Jabusele, koji su suspendovani u Evroligi zbog tuče u meču protiv Partizana i neće igrati u utorak.
Posebno je interesantno da je Jabusele opet zaigrao u dresu Real Madrida jer su mnogi mislili da je onakvim startom nad Danteom Egzumom sebi zatvorio vrata u Kraljevskom klubu.
Posebno je sve ovo važno zato što Partizan neće moći da računa na Matijasa Lesora, ali ni na Kevina Pantera, dok će Real očigledno računati na Valtera Tavaresa. Nadaju se crno-beli da će barem moći da računaju na Dantea Egzuma.
Samim tim rastu šanse Madriđanima - i to bukvalno ni iz čega. Na dva minuta do kraja druge utakmice bili su potpuno izgubljeni, a onda je Serhio Ljulj udario Kevina Pantera i zamutio vodu.
Videćemo kako će i da li će Partizan uspeti da se izvuče iz svega ovoga. Crno-beli vode sa 2:0 u seriji.
Jedna pobeda ih deli od Fajnal fora.
Inače, odličan u porazi Saragose bio je Boriša Simanić koji je ubacio 20 poena i tome dodao osam skokova u Madridu, dok je Stefan Jović dodao pet poena i sedam asistencija.
Simanić je ubacio čak šest trojki.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Košarkaš Partizana Dante Egzum  - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
SPORT
Porodična drama na marginama haosa u Madridu – na čast „kraljevima“ uz veleobrt u Beogradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala