- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Uz Đurđevdan do silovite pobede

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetsko prvenstvo u boksu
Svetsko prvenstvo u boksu - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
Pratite nas
Srpsko-slovački MMA borac Vlasto Čepo upisao je novu pobedu, ovoga puta u spektaklu održanom u Bratislavi pod nazivom Oktagon 42, gde je ekspresno završio posao protiv Moldavca Jona Taburceanua.
Ogrnut u slovačku zastavu dok Đurđevdan grmi sa razglasa utrčao je u ring 27-godišnji Vlasto Čepo, momak rođen u Novom Sadu, čiji je otac Srbin, majka Slovakinja, takođe rođena u Srbiji.
Opravdao je Čepo ulogu favorita protiv Moldavca i ništa nije želeo da prepusti slučaju. U velikom stilu je serijom preciznih i snažnih udaraca bacio rivala na pod, a onda ga dokrajčio na oduševljenje velikog broja navijača koji su ispunili dvoranu u Bratislavi.
O životnoj priči Vlaste Čepa komotno bi mogla da se napiše knjiga i snimi film. Rođen je u Novom Sadu i sa 14 godina počeo je da trenira MMA, bavio se uspešno i fudbalom, ali je odustao jer je u pitanju kolektivni sport i nije mu se sviđalo što pojedinci znaju da zabušavaju.
Iz MMA je prešao u boks, ali kako je, iz njegove priče, imao problema s nekorektnim menadžerom, vratio se u MMA i od tada beleži velike uspehe, a prepoznatljiv je po tome što pred svaku borbu traži da mu puštaju Đurđevdan.
„Odrastao sam u Vojvodini, u Novom Sadu. Prezime Čepo dolazi iz Hercegovine, deda je poreklom iz Gruda. Otac mi je rođen u Srbiji, majka takođe, ali je Slovakinja poreklom. U Vojvodini ima mnogo Mađara i Slovaka. Sa mojih 12 godina preselili smo se u Slovačku, majka je želela da se preselimo kako bi bila bliže rodbini. Živeo sam u Banskoj Bistrici i Bratislavi, bavio se ozbiljno fudbalom. Bio sam golman, sa svojim klubom saim došao iz treće do prve slovačke lige u kadetskom uzrastu, igrao sam do 17. godine“, rekao je jednom prilikom Vlasto i objasnio zašto je golmanske rukavice zamenio onim u ringu.
„Nije to bilo za mene, smetalo mi je kada samo petorica ili šestorica igrača daju sve od sebe. Ja, recimo, primim četiri ili pet golova, ljudi u novinama pročitaju rezultat i komentarišu kako je golman 'rupa', a ja sam možda na toj utakmici skinuo nekoliko zicera. Zato sam prešao u individualni sport. Poslednji meč u fudbalu odigrao sam sa 17 godina. Moj štoper je srušio protivničkog igrača u našem šesnaestercu i to je priznao, a sudija je meni pokazao crveni. Potpuno sam poludeo, zaleteo sam se prema njemu, pogodio ga levim krošeom. Zatim je uleteo i pomoćni arbitar i glumio je mangupa, pa sam i njega pogodio. Dobio sam trogodišnju suspenziju, novčanu kaznu platio je klub, a kažnjeni smo i oduzimanjem bodova“, rekao je Vlasto Čepo, koji sada krči sebi put u Oktagonu i odlično mu ide, a Đurđevdan nikada ne izostaje.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
SPORT
Jokić i Denver uništili Finiks – Somborac „posterizovao“ Durenta /video/
Ding Liren - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
SPORT
Rus propustio veliku šansu da postane šampion sveta – sledi vrhunac drame!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala