- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus propustio veliku šansu da postane šampion sveta – sledi vrhunac drame!

© AFP 2023 / -Ding Liren
Ding Liren - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
Pratite nas
Jan Nepomnijašći i Kinez Ding Liren odigrali su nerešeno i posle uzbudljive 14. partije rezultat je 7:7. To znači da će o pobedniku odlučiti rapid, a možda i blic partije. Radi se o brzopoteznom šahu za razliku od dosadašnjih partija u kojima su imali vremena na pretek za razmišljanje.
Drama je dostigla vrhunac i to posle najduže partije u meču!
Rus je imao šansu da pobedi u ovoj partiji i da slavi sa 7,5 prema 6,5, ali nije uspeo. Zato je duel otišao u taj-brejk.
Dvojica šahista ušli su u bitku sa po 6,5 bodova, što je značilo da bi pobednik odneo pobedu u čitavom duelu tako što bi stigao do 7,5 bodova.
Rus je imao veliku šansu da završi duel pre 40. poteza, ali je jedan pogrešan potez pešakom dao šansu Kinezu da se vrati u igru, što je Ding iskoristio.
Kinez je bio u pravom problemu, videlo se da je nervozan, ali je Jan ponovo propustio veliku šansu da završi duel pre odlaska u taj-brejk, odnosno brzopotezne partije.
Kada su obojica dobila novih sat vremena na satu, iako je imao pešaka viška, Nepomnjijašći nije uspeo da to konvertuje u pobedu.
Posle današnje dugačke partije, sutra se očekuje pravi spektakl u brzopoteznom šahu. I tu bi Rus trebalo da ima prednost, ali...
Videli smo tokom duela da se baš ništa ne zna unapred.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Ding Liren, Jan Nepominjašći, šah - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
SPORT
Drama kojoj se niko nije nadao – Rus i Kinez rame uz rame
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala