- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić i Denver uništili Finiks – Somborac „posterizovao“ Durenta /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
Pratite nas
Denver Nagetsi predvođeni Nikolom Jokićem i Džamalom Marejem pobedili su Finiks Sanse rezultatom 125:107 u prvom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije.
Srpski košarkaški as ostvario je impresivan dabl-dabl učinak sa 24 poena uz 19 skokova i pet asistencija za gotovo 33 minuta provedenih na parketu. Impresivan je bio i Kanađanin Džamal Marej koji je ubacio 34 poena, imao je pet uhvaćenih lopti i devet dodavanja ka saigračima.
Uvodna deonica protekla je u rezultatskom egalu, gosti su bili bolji za pola poena - 31:32, ali je Denver do odlaska na veliku odmor uspeo čvrstom odbranom i visokim procentom realizovanih napada da ode na veliki odmor s dvocifrenom prednošću - 68:51.
Svega 19 poena primila je četa Majkla Melouna u drugoj četvrtini. Dvostruki uzastopni MVP NBA lige činio je apsolutno sve na parketu. Pogađao je, delio asistencije saigračima, hvatao lopte. Impresivnih 19 skokova imao je centar Nagetsa.
Denver je pogodio čak devet trojki iz 17 pokušaja u prvom poluvremenu.
Svetsko prvenstvo u boksu - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
SPORT
Uz Đurđevdan do silovite pobede
S takvim Jokićem i raspucannim Marejem, koji je pogodio šest trojki iz deset pokušaja, ni ekipa koja u svojim redovima ima Kevina Durenta, Devina Bukera, nije imala šta da traži u Koloradu u Bol Areni.
Razbijeni u paramparčan bili su Sansi, a potez večeri bilo je zakucavanje Nikole Jokića preko Kevina Durenta. Posterizovan je Amerikanac i ta situacija možda je i najbolje oslikala dominaciju Jokića i drugova protiv Sansa. Kanađanin je progirao Somborca u naletu ka košu, a on je snažno zakucao. Situaciju je ulepšao Durent koji je pokušao da ga izblokira, ali je kasnio.
Pokazao je Denver da se ne šali i da ima i te kako visoke ambicije ove sezone, kao i da poseduje sve što je potrebno da izgura ovu priču do samog kraja.
Timsku igru pokazao je domaći tim, koji je susret završio sa 22 asistencije uz devet izgubljenih lopti i čak 16 skokova u napadu, dok je Finiks imao svega osam.
Naredni meč igra se takođe u Koloradu, a zakazan je za noć između 1. i 2. maja.
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
SPORT
„Svadba baš pada u nezgodnom trenutku“ – Francuska bez Embida na Mundobasketu?
Zoran Moka Slavnić (u sredini) sa reprezentaticem SAD Filom Fordom i saigračem Draganom Kićanovićem u finalu Olimpijskih igara 1976. god. u Montrealu, Kanada. - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
SPORT
Da se ponovi istorija – Manilu pamtimo po svetskom zlatu, Profi i ubitačnom tandemu Kića - Praja
Kevin Durent - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
SPORT
Durent se sastaje sa srpskim asom – a ne može da nađe reči da ga nahvali: Jokić? Ne postoje granice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala