- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od sukoba do zagrljaja – Hrvat i Srbin „zakopali ratne sekire“

© Tanjug / Marco Bucco/LaPresse via APNemanja Radonjić
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
Pratite nas
Hrvatski stručnjak Ivan Jurić nahvalio je Nemanju Radonjića posle trijumfa Torina na teškom gostovanju Laciju u Rimu, gde je jedini pogodak postigao Srbin Ivan Ilić. Iako su Jurić i temperamentni Nišlija Radonjić nedavno bili u žestokom sukobu, kraj meča obeležio je njihov zagrljaj.
Nije to promaklo italijanskim medijima, kao ni hrvatskim i srpskim. Poslednjeg dana februara trener Torina uveo je u igru, protiv Juventusa (4:2), a zatim posle 15 minuta izveo srpskog reprezentativca, čije ga je nezalaganje nateralo na takav potez.
Svi su bili u čudu, malo je nedostajalo da se Hrvat i Srbin fizički obračunaju, ali je posle toga njihov odnos krenuo uzlaznom putanjom i usledio je preporod brzonogog Nišlije.
Jurić je dao poslednju šansu Radonjiću i, čini se, da je Nemanja to shvatio i njegov odnos prema timu i fudbalu se promenio. Posle sukoba je šansu počeo da dobija sa klupe za rezervne igrače, da bi se kasnije ustalio među prvih 11.
Nikada Radonjićev kvalitet nije bio dovođen u pitanje, ali vruć temperament i „luda glava“ bili su njegov zaštitni znak. Sredio se Radonjić, naporno je radio na treninzima i naterao je Hrvata da mu ponovo veruje.
Brzonogi krilni napadač i bivši fudbaler Crvene zvezde, Herte, Marseja i brojnih drugih klubova, našao se od prvog minuta na terenu protiv Lacija na Olimpiku i bio je jedan od najboljih igrača Torina, uz strelca Ilića i golmana Vanju Milinković-Savića.
Ali, što je najvažnije od svega, jeste da je Hrvat Jurić povratio poverenje u Srbina kog je izgrlio posle meča i pričao o njemu u superlativu.
„Kao čovek je prošao fantastičan put. Od nepouzdanog dečaka, postao je ozbiljan čovek. Od početka smo imali dobar odnos, prebrodili smo poteškoće i sada uživamo. Dobro je igrao, sam mu je potreban još gol da bi se sve složilo do kraja, kako treba“, poručio je trener „torinskih bikova“.
Torino je trenutno 10. na tabeli Serije A sa 42 osvojena boda, koliko ima i devetoplasirana Fiorentina, dok Bolonja ima dva boda prednosti.
Bajern Minhen - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
SPORT
Od lova na sve trofeje do kolapsa na tri fronta za tri nedelje
Ivan Ilić, Torino - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
SPORT
Italija bruji o evrogolu Nišlije: „Veliki je potencijal, može još da raste“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala