- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italija bruji o evrogolu Nišlije: „Veliki je potencijal, može još da raste“

© Alessandra TarantinoIvan Ilić, Torino
Ivan Ilić, Torino - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
Pratite nas
Fudbaleri Torina savladali su Lacio u Rimu (1:0) u utakmici 31. kola italijanske Serije A. Fantastičan pogodak, koji je odlučio pobednika, postigao je srpski reprezentativac Ivan Ilić u 43. minutu.
Bio je ovo prvenac doskorašnjeg fudbalera Verone, koji je maestralnim udarcem sa oko 25 metara prevario golmana Lacija Provedela i prekinuo trijumfalnu seriju rimskog tima od četiri pobede u nizu.
Nišlija Ilić je proglašen najboljim fudbalerom na terenu „Olimpika“, gde je pored gola imao i jedan ključni pas, dobio pet od osam duela i intervenisao pet puta.
Njemu je ovo prvenac u sezoni u kojoj je zabeležio i tri asistencije. Vać sada ga navijači smatraju budućom zvezdom svetskog fudbala, a trener Ivan Jurić vidi još prostora za napredak.

„Ilić ima veliki potencijal i još može da raste“, ocenio je posle meča trener Torina Ivan Jurić.

Vezista Ilić i golman Vanja Milinković-Savić odigrali su ceo meč, dok je Nemanja Radonjić bio na terenu do 69. minuta. I njega je hrvatski stručnjak pohvalio posle utakmice.
„Radonjić prolazi kroz fantastičan ljudski put, od neozbiljnog dečaka do zrelog čoveka. Od početka smo imali dobar odnos, bilo je manjih problema, ali smo to prevazišli i sada nam je lepo“, poručio je hrvatski stručnjak.
Sergej Milinković-Savić je, s druge strane, odigrao svih 90 minuta za Lacio. Trener Rimljana Mauricio Sari žalio se posle meča da im nije dosuđen jedanaesterac posle prekršaja nad Albancem Hisajem, ali ko gubi ima pravo da se ljuti...

Deki i Sampdorija opet praznih šaka

Sampdorija, srpskog trenera Dejana Stankovića, opet nije uspela da dođe do pobede na svom terenu. Specija je odnela bod (1:1) sa „Luiđi Ferarisa“ i ostavila tim iz Ligurije na poslednjem mestu u Seriji A.
Sampa je povela preko Amijonea u 23. minutu, ali je bod gostima doneo spretni Danijele Verde u 59. minutu. Srpski reprezentativac Filip Đuričić ušao je u igru kod domaćih u 72. minutu umesto Kolumbijca Murilja, ali nije imao zapažen učinak.
I jedni i drugi imali su prilike da se domognu pobede u desetominutnoj nadoknadi, gosti su imali i bolje prilike, ali je meč na kraju okončan remijem, koji nikako ne odgovara sastavu Dejana Stankovića.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala