- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Londonu muk, titula je na talonu: „Idemo da ih pobedimo“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthArsenal
Arsenal - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2023
Pratite nas
Od gotovog veresija, tako bi se najlakše i najkraće moglo opisati sve što Arsenal radi prethodnih nedelja. Spektakularan uvodni meč 32. kola Premijer lige, odigrali su Arsenal i Sautempton, koji je posle ravno 100 minuta borbe okončan bez pobednika – 3:3 i mogao bi tim iz severnog Londona da košta titule.
Počelo je šokom u Londonu, s obzirom na to da je golman Aron Ramzdejl, koji je ove sezone jedan od najkonstantnijih i najboljih igrača "tobdžija" prodao loptu Alkarasu već u 30. sekundi. On je rutinski pogodio dalji ugao i doneo neočekivanu prednost gostima, koji su u većinskom vlasništvu srpskog biznismena Dragana Šolaka.
Ubrzo je usledio novi šok, jer je u 14. minutu na semaforu velelepnog zdanja Emirati bio ispisan rezultat 0:2. Precizan na dodavanje Alkaraza bio je bivši napadač Arsenala Teo Volkot, koji, očekivano nije proslavio pogodak.
Uspeo je Gabrijel Martineli da prepolovi rezultat „svetaca“, ali je Hrvat Ćaleta Car u 66. minutu ponovo odveo svoj tim na „plus dva“.
Činilo se da je sve izgubljeno, da bi tim Mikaela Artete i lider Premijer lige u rasponu od 88. do 90. minuta pogodio u dva navrata, čime je stigao do izjednačenja. Meč je produžen još osam minuta, a igralo se još 10!
Belgijanac Trosar koji je na polusezoni stigao iz Brajtona, pogodio je prečku za uzdahe severnog Londona.
Ipak, na kraju je meč okončao bez pobednika, a fudbaleri Arsenala, praktično svi do jednog popadali su na travu posle poslednjeg sudijskog zvižduka. Bilo im je jasno šta su uradili, odnosno šta su sebi dozvolili, da pred armijom svojih navijača prospu dva boda protiv poslednjeplasiranog tima engleskog šampionata.
Arsenal sada beži pet bodova drugoplasiranog Mančester sitiju, ali ima i dve utakmice više, a takođe ima i direktan dvoboj sa Pepovim surovim "građanima", od kojih su u prethodne dve utakmice, u prvenstvu i kupu, poraženi.
Upravo bi 26. aprila moglo sve da bude rešeno, jer Arsenal gostuje na Etihadu gde tradicionalno loše prolazi.
Iako su kapiten Martin Odegard i Bukajo Saka pogodili u 88. i 90. minutu, do kraja nije došlo do totalnog preokreta, pa je posle uvodnog šoka u Londonu na kraju zavladao muk. Istina, bilo je i aplauza zbog borbenosti Artetinih vojnika, koji su se borili i uporno pokušavali da u potpunosti preokrenu rezultat, ali na kraju nisu uspeli u toj nameri.

„Osećam se ispražnjeno. Ovo je bila izuzetno emotivna utakmica i razočaran sam što nismo osvojili tri boda. Posle svega što se dogodilo i dalje mislim da smo ih zaslužili, ali moramo da se pogledamo u ogledalo jer smo dopustili protivniku tri vrlo laka gola, a kada to uradite, izuzetno je teško pobediti utakmicu. Ipak, moram da kažem da zbog načina na koji je tim reagovao, kako su individualno reagovali, vlim svoje igrače više nego ikad“, poručio je Španac i dodao:

„Svi treba da se isključimo od onog što se dogodilo i da se okrenemo novom danu, da krenemo da razmišljamo koji je najbolji način da odemo u Mančester i pobedimo Siti“, zaključio je Artera.
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
SPORT
Lalatović pobedio u Nišu, ali nije moglo bez sukoba: „Nemoj da spominješ moju porodicu“
Žoze Murinjo, Roma - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
SPORT
Umalo da u danu dobiju dve loše vesti: „Smejemo se da ne bismo plakali“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala