- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Umalo da u danu dobiju dve loše vesti: „Smejemo se da ne bismo plakali“

© AP Photo / Alessandra TarantinoŽoze Murinjo, Roma
Žoze Murinjo, Roma - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
Pratite nas
Roma je u spektakularnoj atmosferi Olimpika nadoknadila gol zaostatka iz prvog meča i posle trijumfa od 4:1 eliminisala Fejenord u četvrtfinalu Lige Evrope. Međutim, nekoliko sati pre meča stigla je loša vest - da je Juventusu vraćeno 15 bodova na tabeli Serije A što znači pad „Vučice“ na četvrto mesto u borbu za Ligu šampiona.
Minuti su delili budućeg šampiona Holandije od prolaska u polufinale. Sjajni tim trenera Arnea Slota je imao remi u džepu do 89. minuta kada je Paulo Dibala posle odbitka pogodio za 2:1 i produžetke u kojima je Roma prošla dalje.
Nemanja Matić je još jednom odigrao dobru utakmicu i doprineo plasmanu „Vučice“ posle produžetaka. Uz strelce golova, Spinacolu, Pelegrinija i Dibalu, dobio je jednu od najvećih ocena (7,4) kojom se potvrdio kao vojnik od poverenja Žozea Murinja.
Portugalac ide u svoje 12. polufinale u karijeri, ali se teško miri sa dodatnim poslom koji su mu spremili u Seriji A. Juventusu je vraćeno 15 bodova koji su prethodno bili oduzeti zbog finansijskih malverzacija.
Ova odluka torinski tim vraća na treće mesto na tabeli iza Lacija, a „Vučicu“ gura na četvrto i sada joj predstoji mnogo teža borba za Ligu šampiona sa Milanom i Interom.
„Ne znam da li isto kažu u Italiji kao u Portugalu, ali mi kažemo da se smejemo da ne bismo plakali. Nisam advokat, i neću da ulazim u pravne stvari. Ja sam čovek fudbala i sporta, ako smo igrali tri meseca sa tabelom koja nije tačna, onda mehanizam ne valja“, rekao je direktor Rome Tijago Pinto.
Juventus se vraćanjem 15 bodova vratio na treće mesto i ima 59 bodova, dok je Roma četvrta sa 56. Iza nje su sada Milan sa 53 i Inter sa 51 bodom, a problem je Romi što sada ostaje samo jedno mesto za Ligu šampiona za koje će se boriti sa Milanom i Interom.
Anketa
Ko će osvojiti teniski turnir Srpska open u Banjaluci?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala