- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Muk zbog debakla je zasenila scena za aplauz /video/

© AP Photo / Andreas SchaadLiroj Sane
Liroj Sane - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Pratite nas
Totalna nemoć Bajern Minhena u dvoboju s Mančester sitijem u četvrtfinalu Lige šampiona i eliminacija ukupnim rezultatom 4:1. Duel na Etihadu obeležio je fizički sukob Sadija Manea i Liroja Sanea, a ako je nešto dobro u revanšu, jeste pomirenje pred navijačima i TV kamerama koje je maestralno režirao Tomas Tuhel.
Nemački stručnjak nije se proslavio otkako je došao na Alijanc arenu. Ispao je iz kupa, eliminisan je iz Lige šampiona, ali je pokazao da je neverovatan psihilog i taktičar, bar kada su ljudski odnosi u pitanju.
S obzirom na to da je bio svestan da njegov tim ne može do čuda protiv Gvardioline zahuktale mašinerije, koja gazi sve pred sobom, Tuhel je rešio da prisutnima na stadionu i milionima gledalaca kraj malih ekrana, servira scenu za pamćenje, a glavni akteri nagrađeni su aplauzom krcate Alijanc arene.
Naime, nakon što je Senegalac udario šakom u lice brzonogog Sanea posle prvog susreta u svlačionici Etihada zbog verbalnog sukoba i navodne uvrede na rasnoj osnovi, sada su Minhen i svet videli pruženu ruku i pomirenje.
Sve se odigralo u 63. minutu nakon što je Tuhel izvukao iz igre Liroja Sanea, a umesto njega na teren je poslao upravo Manea. Čekao je Senegalac kraj aut linije na sredini terena Sanea, podigao je dve ruke, ali je zauzvrat dobio jednu. Dovoljno za aplauz kompletne klupe Bajerna i navijača na tribinama.
Vrlo je verovatno da su „ratne sekire“ zakopane mnogo ranije, ali je ovo bila potvrda za javnost da je ono što se dogodilo između njih samo ružna prošlost i da će nastaviti dalje zajedno. Kup im je nedostižan, kao i Liga šampiona, ali im preostaje da se bore za titulu Bundeslige u kojoj imaju samo dva boda prednosti, a do kraja je ostalo još šest kola.
Podsetimo, bivši fudbaler Liverpula je zbog udaranja Sanea bio suspendovan jedan meč, propustio je dvoboj sa Hofenhajmom, a prema pisanju nemačkih medija, dobio je i najveću kaznu u istoriji slavnog kluba koja iznosi pola miliona evra.
Dajo Upamekano, Bajern - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
SPORT
Čovek koji je „zakopao“ svoj tim
Trofej Lige šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
SPORT
LŠ: Hrabra Benfika se oprostila remijem za derbi Milana u polufinalu – Siti preko Bajerna do Reala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala