- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čovek koji je „zakopao“ svoj tim

© AP Photo / Matthias SchraderDajo Upamekano, Bajern
Dajo Upamekano, Bajern - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Pratite nas
Bajern iz Minhena je ispao iz Lige šampiona u dvomeču sa Mančester sitijem (1:4), a opšti utisak je da je za sve kriv jedan čovek, francuski reprezentativac Dajo Upamekano (24) koji je bio ubedljivo najgori pojedinac dvomeča četvrtfinala.
Defanzivac Bavaraca nije se proslavio ni u prvom meču u Mančesteru kada je olako izgubio loptu za drugi gol „Građana“, a sinoć je na „Alijanc Areni“ ponovio neslavnu partiju obeleženu brojnim greškama.
Toliko je pogubljeno Upamekano izgledao na terenu u nekim trenucima da mu je čak i arapski komentator dao nadimak „Upamegvajer“, po štoperu Mančester junajteda Hariju Megvajeru koji često deluje podjednako bespomoćno u velikim mečevima.
© Matthias BalkDajo Upamekano, Erling Holand
Dajo Upamekano, Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
Dajo Upamekano, Erling Holand
Problemi za Upamekana su počeli već u 18. minutu kada su ga VAR i ofsajd pozicija spasili isključenja, posle bezobzirnog prekršaja nad Erlingom Holandom u kontri u situaciji jedan na jedan.
Drugi veliki kiks Francuz je napravio u 37. minutu kada je izblokirao rukom udarac Gundogana, a glavni sudija Turpan bez dvoumljenja pokazao na 11. metara. Srećom po njega, Holand je namestio loptu na belu tačku, ali je promašio ceo gol.
Ako se u ta dva navrata Upamekano nekako provukao, u 57. minutu nije mogao. Kao da se uplašio brzog voza iz Norveške koji ga je ruku na srce „maltretirao“ i prethodnih godina u dresu Dortmunda dok je Francuz igrao za Lajpcig. Okliznuo se Upa i pao, a Holandu nije bilo teško da ga zaobiđe i zakuca loptu u mrežu Bavaraca.

„Nije imao sreće. Po meni, odigrao je dobru utakmicu. Mali detalji su ti koji obično prave razliku. Uživam da igram sa Upom, uvek je tu, nije sebičan i posvećen je timu“, rekao je posle meča njegov partner iz odbrane Matijs de Liht.

Trener Bajerna Tomas Tuhel poštedeo je kritika Upamekana, barem javno, mada će imati šta da mu kaže na sledećem treningu. Realno, Mančester siti je nadigrao Bavarce u obe utakmice, ali Nemac za eliminaciju krivi dve stvari - teren i glavnog sudiju.
„Dve stvari nisu bile na nivou, a to su teren i sudija Klemon Turpan. On je sudio za šesticu. Zadovoljan sam kako smo odigrali oba meča. Bili smo ravnopravan rival najjačem timu u Evropi, a Mančester siti je u ovom trenutku u dobroj formi. Namučili smo ih više nego u Mančesteru, ali za 180 minuta nismo imali nimalo sreće“, ocenio je Tuhel.
Trener Bajerna je tako ostao bez prilike za još jedan trofej u kratkom vremenskom periodu, posle eliminacije iz Kupa Nemačke od Frajburga. Tuhel je pre mesec dana doveden umesto Julijana Nagelsmana, ali se ova rokada polako ispostavlja kao promašaj uprave Bajerna koja je dobila „packu“ od strane navijača.
Navijači Bajerna su na meču sa Mančester sitijem istakli jasnu parolu, koja je bila upućena izvršnom direktoru Oliveru Kanu i sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću.

„Ciljevi mogu da budu promašeni, ali vrednosti kluba ne mogu i ne smeju. Ispitajte politiku vođenja Bajerna“, pisalo je na transparentu navijača.

Oliver Kan je izjavio da će Tuhel sigurno ostati trener Bajerna.
„Videli smo jednu sjajnu devetku (Holand), ali ona nije igrala za nas. Malo je u svetu napadača kao što je Robert Levandovski. Da smo prvi stigli do gola, šanse bi nam porasle i bilo bi vrlo neprijatno za Mančester siti. Sve ćemo da analiziramo na kraju sezone, siguran sam da ćemo da budemo uspešni sa Tuhelom“, zaključio je Kan.
Trofej Lige šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
SPORT
LŠ: Hrabra Benfika se oprostila remijem za derbi Milana u polufinalu – Siti preko Bajerna do Reala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala