- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda udarila na Amerikanca i setila se Romana: „Trošio je, ali je bilo klase“

© AP Photo / Matt DunhamRoman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca.
Roman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca. - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
Pratite nas
Život piše romane, a Roman živote. Bar je tako bilo dok je Rus vedrio i oblačio na Stamford bridžu, ali se njegovim proterivanjem iz Engleske i time da je bio primoran da proda Čelsi, klub raspao za kratko vreme. Dolazak Amerikanca Toda Bolija na mesto predsednika i serija katastrofalnih rezultata primorali su legendu Didijea Drogbu da se oglasi.
Drogba je ikona plavog dela Londona i neko čija reč se i te kako poštuje. Učestvovao je u pohodu na šampionske titule u Premijer ligi, a bio je i jedan od heroja finala Lige šampiona iz 2012. godine, kada je posle boljeg izvođenja penala savladan favorizovani Bajern Minhen na Alijanc areni
Drogba je prvo izjednačio rezultat, a kasnije je hladnokrvno poslao loptu iza leđa Manuela Nojera, prilikom poslednjeg penala Čelsija u čuvenoj lutriji.
Nepunih 11 godina kasnije Čelsi je lako ispao u dvomeču sa madridskim Realom. U oba susreta po 2:0 za kraljevski klub. Amerikanac je od dolaska promenio trojicu trenera i potrošio je čak 611 miliona evra na pojačanja, a ekipa puca na svim frontovima.
„Tokom ere Romana Abramoviča bilo je klase u Čelsiju, dok je sada, prema mom mišljenju nema. Teško mi je kada vidim kako se klub rešio određenih ljudi. Trebalo bi da se vrate starim vrednostima i principima. Jednostavno, više ne prepoznajem moj klub“, poručio je legendarni napadač koji obavlja ulogu stručnog konsultanta televizije Kanal +.
Ljude kojih su se londonski plavci olako odrekli, sasvim sigurno su Marina Granovskaja koja je bila Romanova desna ruka, kao i legendarni golman Petr Čeh i Brus Baka.
Amerikanac im se ekspresno zahvalio na saradnji i doveo je svoje ljude koji su upropastili za jako kratko vreme ugledni klub iz Londona.
Neverovatne sume izdvojene su za potpis Enca Fernandesa iz Benfike, kao i za Ukrajinca Mudrika, nedokazanog talenta Žoaa Feliksa, Rahima Sterlinga... O svemu tome Drogba, koji je ko od šale terorisao protivničke mreže, je poručio:
„Kladimo se na mlade igrače. Ali svlačionica u kojoj trener ima preko 30 igrača je teška stvar. Posebno za trenera. Čelsiju treba lider. Harizmatični lider. Neophodni su mu fudbaleri koji će da uzmu i reše utakmicu, da preuzmu odgovornost. Uvek vam je potreban igrač koji donosi malo ludila na stadion“, zaključio je bivši as Obale Slonovače.
I čini se da je pogodio pravo u metu. Nekada su tu bili sadašnji trener Frenk Lampard, Didije Drogba i Džon Teri, a sada je tu gomila skupo plaćenih igrača koji nemaju pobednički mentalitet i zbog toga je klub tu gde jeste.
Posle smene Tomasa Tuhela, doveden je Grejem Poter i planirano je da on i Čelsi budu projekat na duže staze, ali je i to palo u vodu i na kraju je doveden Frenk Lampard da bude tu do kraja sezone, a na četiri utakmice upisao je isto toliko poraza...
Posle eliminacije se oglasio i kapiten Čelsija Tijago Silva koji je objasnio kakvo je stanje u klubu.
„Morali smo da pređemo u veću svlačionicu jer je postojeća počela da nam bude mala i nije odgovarala veličini tima. Napravljen je prvi korak. Pogrešan korak, ali je napravljen. Promenjeni su vlasnici, novi igrači su stigli. Trener može da izabere samo 11 igrača za startere, a nas ima 30. Neki uopšte ne mogu da budu u timu, potpisali smo osam igrača samo u januaru. Moramo da stanemo, da napravimo stragegiju. U suprotnom, mogli bismo da napravimo iste greške. Ima uznemirenih, jer ne mogu svi da igraju“, rekao je iskusni brazilski štoper.
Rade Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
SPORT
Od Foče preko Čačka do igrača za najveću pozornicu i bisera Milana
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
SPORT
Abramovič i dalje u mislima – dok besni Amerikanac drži „vatrene govore“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala