- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Abramovič i dalje u mislima – dok besni Amerikanac drži „vatrene govore“

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaRoman Abramovič
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
Pratite nas
Čelsi nastavlja da posrće u engleskoj Premijer ligi, a jedan od razloga svega je i politički motivisana odluka tamošnjih vlasti da primoraju ruskog milijardera Romana Abramoviča da proda klub posle čega je vlasnik postao Amerikanac Tod Beli.
Čelsi je poražen sa 2:1 u 31. kolu Premijer lige od Brajtona i nalazi se na dalekoj 11. poziciji tabele, a Beli je našao za shodno da posle tog duela uđe u svlačionicu i održi govor.
Kako prenose britanski mediji, Beli je sat vremena govorio i nije birao reči.
„Beli je ukazao na poziciju na tabeli i proglasio je rezultate ekipe sramotnim, navodeći da je uložio 600 miliona funti da bi pojačao tim, ali da on ne isporučuje rezultate“, navodi se.
Amerikancu su leđa čuvali suvlasnici Hansjerk Vis i Bedad Egbali, a posle svega trener Frank Lampard, igračka legenda Čelsija, govorila je i o prethodnom vlasniku, Romanu Abramoviču.
„Roman je bio kritikovan jer nije prisustvovao mečevima, ali to nije bilo tačno. Sećam se kada sam bio igrač, uvek mi je bilo drago kada vlasnik dođe u svlačionicu. Sada sam i ja govorio, ali je vlasnik želeo da dođe i da održi govor“, istakao je Lampard.
Sličnosti između Belija i Abramoviča se tu završavaju, Rus nikada nije držao vatrene govore niti sramotio fudbalere, što nije slučaj sa Amerikancem koji se čini potpuno izgubljenim u ozbiljnom fudbalu.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala