- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Propao Ronaldov pakleni plan – „namestio“ je otkaz, ali je onda dobio „ne“

© AFP 2023 / ABDULAZIZ ALNOMANVladimir Stojković, Kristijano Ronaldo
Vladimir Stojković, Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2023
Pratite nas
Zinedin Zidan odbio je megalomansku ponudu Al Nasra koji mu je ponudio 120 miliona evra za dve sezone, objavila je španska „Marka“. Inicijator čitave priče, navodno je Kristijano Ronaldo, koji je uticao da se raskine saradnja sa Rudijem Garsijom, a za naslednika je želeo da vidi čoveka s kojim je sarađivao u Realu i igrao najbolji fudbal u karijeri.
Čelnici prebogatog kluba iz Saudijske Arabije morali su da usliše jednu od brojnih želja, odnosno zahteva koje je pred njih stavio slavni Portugalac.
Trenutno je prvi tim poveren Hrvatu Dinku Jeličiću koji je bio „desna ruka“ smenjenom Rudiju Garsiji.
Nakon što je smenjen Francuz, momentalno je počela licitacija oko njegovog naslednika i počelo je s velikim imenima, jer Al Nasr posle dovođenja Kristijana Ronalda želi da nastavi da radi „pumpanju“ imidža.
Izbor je pao Zinedina Zidana i Žozea Murinja, ali su obojica odbila bez previše razmišljanja, iako je u pitanju bila „nepristojna ponuda“ kojoj se teško može odoleti.
Iako je legendarni Zi-Zu bez angažmana otkako je 2021. godine napustio Real s kojim je ispisao istoriju i osvojio tri Lige šampiona u nizu, nije se dvoumio ni trenutka već je poručio da ima ambiciju da nastavi sa radom u nekoj od najjačih evropskih liga.
Spekuliše se da bi Zidan mogao da bude novi trener Pari Sen Žermena koji ima sezonu za zaborav i vrlo je verovatno da će uskoro uslediti rastanak sa Kristofom Galtijeom, koji nije uspeo da napravi iskorak u Ligi šampiona, gde su „pariski sveci“ eliminisani već u osmini finala od Bajern Minhena.
Baš kao i Zidan, i Žoze Murinjo nije bio voljan da ponovo sarađuje sa Ronaldom, ovoga puta u Saudijskoj Arabiji, pa Portugalcu i prebogatim vlasnicima Al Nasra preostaje da se preusmere na nove mete.
Luka Jović, Fiorentina - Braga - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2023
SPORT
Muke srpskih „dugih devetki“ – prinudno hlađenje, post i „šansa na kašičicu“
Milvol - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2023
SPORT
„Sledeće godine u ovo doba bićemo premijerligaši“
Sputnjik sport
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala