- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nedović ponosan na druga iz Partizana: „Drago mi je što igra četvrtfinale Evrolige“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović
Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
Pratite nas
Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović istakao je u intervjuu za grčki SDNA da su crveno-beli zaslužili da uđu u plej-of Evrolige, iako su u ligaškom delu elitnog takmičenja završili na 10. mestu sa učinkom 17-17.
Crveno-beli su se dugo borili za ulazak u najboljih osam, ali na kraju nisu uspeli.
„Nažalost, nismo ušli u plej-of. Mislim da smo zaslužili. Doživeli smo teške poraze u mečevima koje smo kontrolisali, ali sad ništa ne možemo da promenimo. To je košarka“, rekao je Nedović.
Istakao je da Crvena zvezda ima dva cilja koja mora da ispuni.
„ABA liga je veoma važna, a imamo i srpski šampionat. Imamo čemu da se nadamo, da probamo i prenesemo dobru igru iz finiša Evrolige na ostatak sezone“, rekao je Nedović za SDNA.
Osvrnuo se i na izjavu trenera Duška Ivanovića koji je istakao da bi Zvezda mogla i do titule da je ušla među osam najboljih ekipa elitnog takmičenja.
„To je ono u šta on veruje i što je pokušao da prenese na nas. Kad uđete u Top 8 sve je moguće. Na jednu ste pobedu u gostima od F4, a ako sačuvate domaći teren, a onda tamo svašta može da se desi. Sigurno ćemo se sećati ove sezone koja za nas nije uspešna. Cilj je bio Top 8 i nismo to ostvarili. Ali, kao što sam rekao, još smo u trci za dva trofeja“, kaže Nedović.
Grke je posebno interesovalo kakav odnos ima sa od ranije odličnim prijateljem Joanisom Papapetruom sa kojim je delio svlačionicu u Panatinaikosu.
Nedović je u ovom odgovoru demonstrirao klasu.

„To je nešto neverovatno, nešto izvan košarke. Ne zanima me što igra za Partizan, a i njega što ja igram za Zvezdu. Naravno, zbog naših rasporeda nismo imali priliku da se susrećemo koliko smo želeli. Stalno pričamo preko telefona i dopisujemo se. Drago mi je zbog njega što ide u četvrtfinale. Nadam se da ću imati priliku da igram protiv njega u finalu ABA lige i pobedim ga“, kazao je Nedović.

Košarkaš Partizana Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
SPORT
Egzum najavio Sputnjiku opasna zakucavanja – i to nije bilo slučajno
*Pogledajte emisiju Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala