- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zverev je Rusu pružio ruku, ali je izostao pogled u oči: „Nema ništa od toga“

© AP Photo / Mark J. TerrillSaša Zverev
Saša Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
Pratite nas
Nemac ruskog porekla Aleksandar Zverev poručio je posle meča u kom je poražen od Danila Medvedeva, da ga je razočaralo ponašanje Rusa koji je pravio cirkus u meču osmine finala Mastersa u Monte Karlu. Pružio je Saša ruku pored mreže, ali nije pogledao u oči rivala, što je znak poštovanja, a sve u prilog tome kako se Medvedev ponašao.
Nesvakidašnje scene u svetu tenisa viđene su u Kneževini, a u glavnoj ulozi našao se Danil Medvedev koji je pokazao mračnu stranu.
Neprikladno ponašanje temperamentnog Rusa imalo je uticaj na Zvereva koji je propustio dve meč lopte i na kraju je eliminisan u tajbrejku trećeg seta rezultatom 9:7.
O meču u kom je Medvedev skidao šipku koja drži mrežu i uporno se svađao sa sudijom i publikom, dok je Zverev kao dijabetičar bio primoran da izmeri šećer u krvi dok je boravio na terenu, Saša je izneo viđenje situacije u razgovoru za Skaj sport.
Malo je konstatovati da je bio razočaran ponašanjem Medvedeva.
„Jednostavno, on pokušava da uradi sve kada gubi. Razočaran sam kao sportista zbog toga. Ima hiljadu situacija u kojma imam osećaj da sam počeo da igram bolje i svaki put kada se to desi, on nešto pokuša da uradi. Fer-plej i sportski duh shvatam izuzetno ozbiljno. Nažalost, mislim da on nema ništa od toga i jedan je od najnekorektnijih igrača na svetu. Znam i da će biti onih koji će reći da to ne bi smelo da utiče na mene i da me poremeti, ali tako je i smatram da treba da postoji pravičnost“, istakao je Zverev.
Nemac i Rus do sada su u 14 navrata ukrštali reket i Medvedev ima dva trijumfa više. S pravom se može reći da teniski svet dobija jedno novo veliko rivalstvo. Na tom polju je upravo Zverev povukao paralelu s onim što su nekada na terenu činili Rodžer Federer i Rafael Nadal.
„Jedan od razloga zbog čega su Rafa i Rodžer bili toliko popularni i zbog čega je njihovo rivalstvo cenjeno u celom svetu, bilo je to što su uvek bili fer i korektni jedan prema drugome. Nažalost, to se ne može reći za Medvedeva i to je sramota za mene kao sportistu“, ljut je bio Zverev i nije štedeo kolegu koji ga je izbacio s turnira u Kneževini posle borbe od tri sata i osam minuta – 3:6, 7:5, 7:6.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
SPORT
Medvedev ispoljio mračnu stranu u najluđem meču godine: „Bio sam užasan“
Ukrajinska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
SPORT
Ukrajina zabranila sportistima da se takmiče sa Rusima i Belorusima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala