- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev ispoljio mračnu stranu u najluđem meču godine: „Bio sam užasan“

© AP Photo / Jim RassolDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
Pratite nas
Tri sata i osam minuta trajao je spektakularan teniski dvoboj između Danila Medvedeva i Nemca ruskog porekla Aleksandra Zvereva, koji je pripao Rusu i to posle preokreta rezultatom 3:6, 7:5, 7:6. Velika pobeda, ali i cirkus u režiji Medvedeva na Mastersu u Monte Karlu, gde je ponovo pokazao mračnu stranu, posle čega se izvinjavao.
Poznato je da Danil ima kratak fitilj i da lako plane, te da ulazi u sukob sa sudijima ili protivnicima. Najčešće se bori sam sa sobom, ali ponašanje koje je pokazao u meču osmine finala u Kneževini ne priliči jednom vrhunskom sportisti, teniseru.
Medvedev je izgubio uvodni set rezultatom 6:3, da bi u drugom setu pri vođstvu Zvereva u gemovima 5:4, prišao mreži i skinuo štap koja stoji na vrhu, samo zbog toga jer je bio frustriran što je loptica udarila u njega.
Neverica i osmeh na licu Nemca, baš kao i svih prisutnih, uključujući i sudiju. Za taj nesvakidašnji i neobjašnjiv potez ruski teniski as nije čak ni opomenut.
Sudija mu je progledao kroz prste i nakon što je u trećem setu lansirao lopticu ka zaštitnoj ogradi, što se nije dopalo publici koju je ućutkivao, kako bi mogao u miru da se svađa sa sudijom u stolici.
U jednom trenutku je Medvedev otišao do toaleta, dok je za to vreme Zverev merio šećer na šljaci Monte Karla. To ne čudi, s obzirom na to da je nemački teniser dijabetičar i bio je primoran da vidi da li je sve u redu, kako bi mogao da nastavi iscrpljujući meč koji je otišao u tri seta i tri sata gladijatorske borbe. Uzeo je čokoladicu iz torbe, uneo u sebe energiju i nastavio.
Uspeo je Medvedev, inače treći reket planete, da opravda ulogu favorita i da posle dobijenog drugog seta rezultatom 7:5, dođe i do totalnog preokreta. Ali, tek posle tajbrejka u kom je rezultat bio 9:7, a uspeo je da odbrani i dve meč lopte koje je imao Zverev.
U, nesumnjivo, najluđem teniskom meču 2023. godine, Medvedev je priznao da je preterao. Svestan je bio cirkusa koji je napravio u Monte Karlu, pa je već na mreži poručio Zverevu:
„Izvini, ponašao sam se užasno danas“, pravdao se Rus.
Medvedev će za rivala u četvrtfinalu u petak imati talentovanog Danca Holgera Runea koji je bez borbe stigao među osam najboljih u Monaku, jer mu je Mateo Beretini predao meč. Prethodno je Rune u dva seta eliminisao Dominika Tima.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Kakva pobeda Rusa – Medvedevu velika bitka protiv Zvereva
Lorenco Museti - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
SPORT
Italijan pobedio Novaka i mislio da sanja: „Mučio sam se da ne zaplačem“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala