- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija hvata korak sa Evropom – „fudbalske lepotice“ niču u još četiri grada

© Sputnik / Petar MilovanovićFSS
FSS - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
Pratite nas
Fudbalski savez Srbije potvrdio je izgradnju još četiri nova stadiona u Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu i Kragujevcu. Iz FSS takođe apostrofiraju da bi u toku 2023. godine trebalo da počne i izgradnja Nacionalnog stadiona, čiji će kapacitet biti 55.000 mesta.
Dok su u toku finalni radovi na izradnji „fudbalskih lepotica“ u Zaječaru, Leskovcu, Loznici, Fudbalski savez se oglasio i najavio izgradnju još četiri sportske arene u četiri različita grada širom Srbije.
Članovi Izvršnog odbora upoznati su sa trenutnom infrastrukturnom situacijom u Srbiji, stanjem stadiona i uslovima za licenciranje, a u skladu sa odbredbama odgovarajućih pravilnika izvršen je obilazak 44 stadiona širom zemlje, istakli su i srpske kuće fudbala.
Milorad Kosanović, fudbalski trener - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
SPORT
Ringišpil nema kraja, a poslednja „žrtva“ Sputnjiku je priznala: „I mi smo krivi...“
„Prvi put u postupku licenciranja učestvuju klubovi srpskih liga (četiri grupe), koji su podneli zahteve za licence za takmičere u Prvoj ligi za sezonu 2023/24. Važno je apostrofirati da će naša zemlja zahvaljujući inicijativi i ulaganjima Vlade Republike Srbije, uskro dobiti tri nova stadiona u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, koji zadovoljavaju stroge standarde UEFA. Novi stadioni biće izgrađeni i u Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu uz podsećanje da ove godne definitivno počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona kapaciteta 55.000 mesta“, navedeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.
Novi predsednik FS Srbije Dragan Džajić, je tokom svoje kandidature kao deo plana i vizije izložio da je poboljšanje infrastrukture u Superligi i Prvoj ligi Srbije jedan od prioriteta.
Karim Benzema - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
SPORT
Čelsi se igrao „Pepove Barselone“ pa izgubio od Reala – Milanu italijanski derbi
Futbol. RPL. Matč Dinamo - Orenburg - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
SPORT
Dok Saša briljira, jedan otkaz je pao i sada su Bugari na potezu – Slaviša ili Slaviša?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala