- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dok Saša briljira, jedan otkaz je pao i sada su Bugari na potezu – Slaviša ili Slaviša?

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaFutbol. RPL. Matč "Dinamo" - "Orenburg"
Futbol. RPL. Matč Dinamo - Orenburg - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Pratite nas
Levski iz Sofije neočekivano je ostao bez trenera, nakon što je ostavku podneo Stanimir Stoilov zbog sukoba unutar kluba, a bugarski mediji su ekspresno krenuli da se bave njegovim naslednikom. Prema njihovom pisanju, izbor bi mogao da padne na jednog od dvojice Slaviša – Jokanovića ili Stojanovića, koji su već radili u pomenutom klubu.
Slaviši Jokanoviću opasno se drma klupa u Dinamu iz Moskve gde je zaređao s lošim rezultatim, uključujući i eliminaciju iz Kupa Rusije od drugoligaša, pa otuda ne čudi što Bugari pomno prate situaciju i voljni su da sarađuju sa bivšim strategom Partizana.
Slaviša Jokanović komandovao je s klupe Levskog iz Sofije 2013. godine i ostavio je solidan utisak. Jasno je da je u međuvremenu dodatno unapredio znanje, radeći u Engleskoj, Španiji i Izraelu.
Ipak, veće šanse trenutno se daju njegovom imenjaku Stojanoviću, koji je u dva navrata vodio klub iz Sofije, a srpskoj javnosti poznat je kao trener Crvene zvezde.
Stojanović i Levski svoju priču započeli su u sezoni 2018/19, da bi slovenački stručnjak i u periodu od novembra 2020. do maja 2021. godine, ponovo bio šef stručnog štaba slavnog bugarskog kluba.
Od tada je Levski promenio čak trojicu trenera, računajući i Stanimira Stoilova koji je pre nekoliko dana podneo neopozivu ostavku zbog loše situacije unutar samog kluba.
Iako su navijači bili za ostanak Stoilova, on je posle utakmice protiv Lokomotive iz Sofije odlučio da napusti klub.
Odmah nakon toga, usledila je licitacija ko će ga naslediti i u prvom redu kandidata su dvojica Slaviša - Jokanović i Stojanović.
Ono što je precizirano jeste da je Levski naciljao stranca za narednog stručnjaka, a pominje se i potencijalni dolazak trenera iz Španije, s obzirom na to da je sponzor kluba s Pirineja.
Naredni meč Levski igra protiv gradskog rivala CSKA, na čijoj klupi sedi legenda Partizana Saša Ilić. Ilićev tim je lider na tabeli, ima četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Ludogorec, koji je punih 11 godina šampion Bugarske.
I do je, prema pisanju Top Sporta, sada već bivši trener Levskog, Stoilov želeo da neko od njegovih najbližih saradnika povede ekipu u gradski derbi, oni su odlučili da zajedno s njim podnesu ostavke.
Levski je trenutno četvrtoplasirani tim u Parva ligi sa čak 19 bodova zaostatka u odnosu na Ilićev CSKA, s kojim će odmeriti snage 17. aprila, samo je veliko pitanje da li će do tada uspeti da ugovore povratak Slaviše Stojanovića ili Jokanovića ili će potera za naslednikom Stoilova potrajati.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
SPORT
Čukarički neće nastavak utakmice sa Partizanom
Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
SPORT
Ispraćanje „Faraona“ u legendu i zaljubljivanje uprkos razočaranju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala