- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić i Denver ne znaju rivala, ali znaju kad kreću po prsten – čeka se „srpski jednorog“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
Pratite nas
Denver Nagetsi predvođeni Nikolom Jokićem su prvi put u istoriji uspeli da izbore plasman u plej-of sa prvog mesta Zapadne konferencije. Imali su duži odmor i sada čekaju rivala, a ono što je poznato jeste da će to biti Minesota ili Oklahoma u čijim redovima je „srpski jednorog“ Aleksej Pokuševski.
U međuvremenu Denver je objavio satnice svojih mečeva u pohodu na NBA prsten, jer je jasno da su apetiti ekipe koja u svom taboru ima dvostrukog uzastopnog MVP-ja porasli.
Nagetsi će prvi put na parket 16. aprila od 20.30 po američkom vremenu, dok je to četiri sata iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.
Tri dana kasnije uslediće još jedan meč koji će Denver odigrati u Koloradu pred svojim navijačima, a onda se serija nastavlja dva dana kasnije i Jokić i Denver će gostovati Oklahomi ili Minesoti koji će u noći između petka i subote u međusobnom duelu plej-ina odlučiti ko će biti osmi na Zapadu i igrati protiv Nagetsa.
Oklahoma je uspela da priredi svojevrsnu senzaciju pobedivši Nju Orleans rezultatom 123:118 u meču s dramatičnom završnicom. „Grmljavinu“ je do bitne pobede predvodio Glidžes-Aleksander koji je postigao 32 poena, pet skokova i tri asistencije, blistao je i Australijanac Gidi koji je imao 31 poen uz deset asistencija i devet uhvaćenih lopti.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Atomski tenis u Kneževini: Ruski derbi, pa Nole izlazi da „šljaka“ protiv zahuktalog Italijana
Srpskog internacionalca Alekseja Pokuševskog nije bilo u protokolu jer je dugo bio van stroja zbog preloma noge, pa je počeo da hvata ritam u Razvojnoj ligi. Ipak, za sada nije poznato koliko dugo će „srpski jednorog“ igrati za Oklahoma Siti Blu ekipu u G ligi i da li će biti prekomandovan u prvi tim Tandera u slučaju da se izbore za dvoboj sa Denverom na startu plej-ofa.
NBA rezultati
Toronto - Čikago 105:109
Nju Orleans - Oklahoma 118:123
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
SPORT
Argumenata nema, ali – sada je jasno zašto Amerika minira Jokića
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
SPORT
Bogdan i Atlanta se osvetili Majamiju i izabrali rivala u plej-ofu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala