- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogdan i Atlanta se osvetili Majamiju i izabrali rivala u plej-ofu

© AP Photo / Rebecca BlackwellBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Pratite nas
Košarkaši Atlante Hoks pobedili su kao gosti ekipu Majami Hita rezultatom 116:105 u plej-inu, čime su se izborili za sedmu poziciju u Istočnoj konferenciji i sada ih očekuju dueli s Bostonom u plej-ofu. Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović imao je zapaženu ulogu s klupe i susret je završio s dvocifrenim brojem poena.
Iskusni bek koji je u toku sezone doneo odluku da ostane veran Hoksima, ubacio je 14 poena, imao je po dva skoka i asistencije za 26 minuta provedenih na parketu.
Uprkos činjenici da je Atlanta bila autsajder u susretu na Floridi, Trej Jang i drugovi uspeli su da ugase „vrelinu“, a već na poluvremenu su imali više nego solidnu zalihu od plus 15 – 65:50.
Nije domaćin uspeo da se oporavi od rezultatskog šoka posle odlaska na veliki odmor. Jang je po običaju predvodio Hokse, postigao je 25 poena uz osam skokova ia sedam asistencija, a pratio ga je Dežonte Mari sa 18, dok je Sadik Bej dodao 17 poena.
Bogdanović je iz igre šutirao 3/3 za dva poena, dok je za tri poena pokušao osam puta, a bio je precizan u dva navrata.
Zahvaljujući bitnom trijumfu Hoksi su stigli do 3:0 u plej-in serijama i to je najbolji niz u NBA. Tome su uz lidera Janga doprineli rezervisti, odnosno igrači sa klupe, uključujući i Bogdana Bogdanovića, koji su zatrpali koš Majamija sa ukupno 53 poena.
Atlanta se tako osvetila Majamiju koji ju je pobeđivao u regularnom delu sezone i eliminisao je prošle godine na startu plej-ofa.
Hoksi su se preko Hitsa domogli sedme pozicije Istočne konferencije, te ih sada očekuje serija mečeva sa Boston Seltiksima, dok je Bogdanović ubrzo po završetku susreta poslao poruku putem društvenih mreža.
„Protiv svih šansi. Volim ovo doba godine“, tvitovao je bivši as Sakramenta, Fenerbahčea i Partizana.
NBA rezultati
Majami - Atlanta 105:116
L.A. Lejkers - Minesota 108:102
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
SPORT
Oduzeli su mu „desnu ruku“, a sada i čast – da li se bajka bliži košmarnom kraju?
Bonzi Kolson  - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
SPORT
Veliko pojačanje za malenu senzaciju: „Mnogo toga me veže“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala