- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat se setio utakmice sa Srbijom –„Kao da igraš protiv Brazila, pucaće na sve strane“

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaHrvatski reprezentativac Dejan Lovren proslavlja pobedu nad Engleskom i plasman u finale
Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren proslavlja pobedu nad Engleskom i plasman u finale - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
Pratite nas
Pre deset godina reprezentacije Srbije i Hrvatske sastale su se u Beogradu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a te čuvene utakmice prisetio se Dejan Lovren. Hrvatski reprezentativac otkrio je da je za njega i saigrače Srbija bila kao Brazil i da je atmosfera bila „paklena“.
Hrvati su te 2013. godine prvi došli do gola preko Marija Mandžukića, a remi je doneo svojim prvim golom u nacionalnom dresu Aleksandar Mitrović. Lovren se vrlo dobro seća svakog detalja i posle jedne decenije.
„Nedavno sam gledao utakmicu protiv Srbije u Beogradu. To je neverovatno. Igrao sam levog beka. Selektor je bio Štimac, a u odbrani su još bili Šimunić, Ćorluka i Srna. Bio sam šokiran da sam igrao na levoj strani. Bila je paklena atmosfera koju nikada neću zaboraviti“, prisetio se Lovren.
Hrvatska je u Beograd stigla naoštrena kao da igra protiv Brazila.
„To su utakmice koje ne igraš svaki dan. Kada igraš protiv Srbije, to je kao da igraš sa Brazilom. U mojim očima to je jednako. Ideš da daš sve od sebe. Osetiš tu energiju, pucaće na sve strane“, rekao je Lovren.
Kvalifikaciona utakmica ostala je upamćena po pregrubom startu Josipa Šimunića nad Miralemom Sulejmanijem. Iako je izgledalo strašno, Lovrenu je ta situacija danas smešna.
„Uf, nisam očekivao takav start, bukvalno kao da ga je udario autobus i ćao. Ali, Džo je prihvatio crveni karton i odmah krenuo. Dobro je da je tako uradio, jer da je bilo nešto drugo navijači bi ušli u teren“, rekao je Lovren.
Hrvatski reprezentativac je po povratku sa Mundijala slavio“ pevanjem pesama proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona, a zbog takvog ponašanja naišao je na kritike i Liona, kluba za koji nastupa.
*Pogledajte novu emisiju Sputnjik sporta.
Milan Majstorović  - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2023
SPORT
Sputnjik otkriva – Srbija u Moskvi ima aduta za budućnost: „Himna i grb Srbije – najveća čast!“
Fudbaleri Crvene zvezde   - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2023
SPORT
Zvezda savladala Radnički pred praznim tribinama – uz poruku navijača: „Pevaj, Srbijo...“
Sudija - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2023
SPORT
Mitroviću drakonska kazna – za sudiju se čeka: „Ne možete da dozvolite udaranje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala