- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sputnjik otkriva – Srbija u Moskvi ima aduta za budućnost: „Himna i grb Srbije – najveća čast!“

© Foto : Skrinšot / Jutjub / FK VojvodinaMilan Majstorović
Milan Majstorović  - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2023
Pratite nas
Ekskluzivno
U avgustu prošle godine Milan Majstorović, mladi srpski fudbaler, napustio je Vojvodinu iako nije dočekao da odigra seniorski meč i zaputio se u Moskvu gde je potpisao ugovor sa slavnim Dinamom. Mladi Majstorović za Sputnjik je rekao da se nije dvoumio kada je dobio poziv iz Rusije, a govorio je i tome koliko mu je pomogao Slaviša Jokanović.
Milan Majstorović je nedavno debitovao u prvoj postavi Dinama u koji je stigao prošlog leta, a Slaviša Jokanović, trener moskovskog kluba često je isticao da su dugo želeli momka rođenog 2005. godine u timu. Kada je došao pravi trenurak saradnja je sklopnjena, a Majstorović je izuzetno zadovoljan boravkom u Rusiji.

„Dinamo Moskva je veliki klub. Veoma sam ponosan što sam deo ekipe i velika je privilegija biti u timu. Kada sam čuo za Dinamovo interesovanje, nisam se dvoumio. Odmah smo našli zajednički jezik i postigli dogovore“, ističe Majstorović.

Do sada je Majstorović odigrao tek četiri utakmice za tim iz Moskve, ali je i sam svestan da je tek na početku i veruje da će tek pokazati kakav je talenat.
„Volim da sam na terenu. Zavisno od pozicije koju igram i zadataka koje dobijam, tako se i postavljam. Brz sam, skočan i dobro čitam igru. Budućnost je preda mnom kao i veliki rad i ostvarenje ciljeva i snova. Sada sam igrao na levoj strani i trudio sam se i dao sve od sebe da ispunim zadatak. Najviše volim da igram na poziciji štopera“, objasnio je 18-godišnji srpski fudbaler.
Veliku pomoć i podršku imao je od Slaviše Jokanovića, trenera Dinama, koji se potrudio da se Majstorović brzo uklopi u ostatak tima.
„Slaviša Jokanović je bio naš veliki igrač i sigurno mi puno olakšava što mi je na početku moje seniorske karijere on trener. Zadovoljstvo mi je i čast imati takvog trenera. Svi su me lepo prihvatili. Zahvaljujući treneru Jokanoviću, celom stručnom štabu i ostalim saigračima, odmah sam osetio da sam deo ekipe i brzo sam se uklopio u tim. Hvala im na dobrodošlici u Moskvi“, istakao je Majstorović.
Kada je reč o Vojvodini za taj klub ga vežu jako lepe uspomene. Majstorović je u Vojvodini prošao sve mlađe kategorije, međutim poziv iz Rusije stigao je u trenucima kada mladi fudbaler još uvek nije uspeo da debituje za seniorski tim.
„Vežu me lepe uspomene provedene u FK Vojvodina, jer sam tamo prošao sve selekcije, ali svakako ostaje žal što nisam imao priliku da zaigram na takmičarskoj utakmici seniorskog tima“, sa setom ističe mladi srpski fudbaler.
Majstorović nastupa za reprezentaciju Srbije do 18 godina što smatra izuzetno važnim segmentom u karijeri. Najviše utakmica u nacionalnom dresu odigrao je kada je imao 16 godina. Upisao je deset nastupa i dao jedan gol, dok je u kategoriji do 18 godina igrao na četiri utakmice.

„Da, član sam srpske reprezentacije u svom uzrastu, na šta sam zaista ponosan i mnogo mi znači. Privilegija i čast mi je da učestvujem za grb Srbije. Te utakmice, intoniranje himne i predstavljanje svoje zemlje su za mene neopisiv doživljaj i radujem se svakom novom pozivu reprezentacije Srbije“, podvlači Majstorović.

Sebe najbolje vidi u ulozi štopera zbog čega posebno od srpskih fudbalera voli Nemanju Vidića, Nikolu Milenkovića i Strahinju Pavlovića.
„Ne mogu nikoga posebno da izdvojim, dosta igrača je bilo i sada igra sa velikim uspehom kao što su Vidić, Milenković, Pavlović, koji igraju na poziciji štopera. Dopada mi se njihov način igre“, istakao je mladi fudbaler.
Kada je reč o njegovom boravku u Rusiji mladi Majstorović uživa u fudbalu ruskih ekipa i ističe da je tokom utakmica sjajna atmosfera na svim stadionima.
„Ruski fudbal je na visokom nivou u šta sam se uverio. U ruskoj ligi ima dosta kvalitetnih klubova i igrača. Takođe, moram da napomenem da sam već do sada obišao i doživeo atmosferu na njihovim stadionima koji su na vrhunskom nivou“, zaključio je Majstorović.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport
Vladimir Stojković, Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2023
SPORT
Stojke doveo Ronalda do ludila – Portugalac na ivici suza napustio teren
Futbol. RPL. Matč Dinamo - Orenburg - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
SPORT
„Jeste penal, nije penal“ – da li je sudijska odluka odlučila spektakl u Moskvi
Fudbalski sudija - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
SPORT
Pijane sudije napravile haos u Grčkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala