- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pijane sudije napravile haos u Grčkoj

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaFudbalski sudija
Fudbalski sudija - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
Pratite nas
Poljski fudbalski sudija Pavel Račkovski, našao se u centru skandala u Grčkoj gde je ove nedelje trebalo da sudi prvenstveni meč između AEK-a iz Atine i Arisa iz Soluna, u izuzetno napetom šampionatu.
Kako navode grčki mediji, Račkovski je u nedelju ujutru sa pomoćnicima u alkoholisanom stanju pravio probleme na aerodromu u Atini gde se sukobio sa putnicima grčke nacionalnosti posle konfrontacije koja je nastala tokom leta.
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
SPORT
Sampdorija najgora u Italiji, Deki razočaran: „Nisam to ovako zamišljao...“
Sve je počelo još u subotu uveče, kada su poljske sudije krenule na put. Tokom leta iz Varšave ka Atini sukobili su se sa grčkim putnicima koji žive u Poljskoj, a koji su se vraćali u domovinu.
Četvorica sudija, koje je predvodio Račkovski, su razgovarali o lošim stvarima u grčkom fudbalu, dok su konzumirali velike količine alkohola u avionu. Grci, koji su bili u letelici razumeli su šta govore i napali ih verbalno posle upozorenja.
Najžešći je bio obračun između sudija i oca i sina koji je eskalirao tako što su sudije predvođene Račkovskim čekale na izlazu sa željom da se potuku.
Poljske sudije su nestale posle sukoba, a Englez Stiv Benet, predsednik Sudijske komisije FS Grčke, morao je hitno da imenuje domaće arbitre za meč AEK - Aris.
Račkovski je već duže vreme angažovan da sudi mečeve grčke lige, a delio je nedavno pravdu i na velikom derbiju Panatinaikos - Olimpijakos.
Poljak je na listi FIFA sudija od 2013. godine i odlično je poznat i srpskoj fudbalskoj javnosti. Prošle godine je sudio našoj reprezentaciji protiv Norveške (0:1) u Ligi nacija.
Crvenoj zvezdi je delio pravdu protiv moskovskog CSKA u šesnaestini finala Lige Evrope, a Partizanu protiv Atletik Bilbaa i Slovackog.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala