- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Saša protiv Saše – za veliki povratak: „Nisam se osećao dobro“

© AP PhotoAleksandar Zverev
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
Pratite nas
Prvo kolo Mastersa u Monte Karlu doneo je izuzetno zanimljiv duel Aleksandra Zvereva i Aleksandra Bublika, a Nemac ruskog porekla slavio je posle preokreta rezultatom 3:6, 6:2, 6:4.
Da su Zverev i Bublik prošle godine izašli na teren ne bi bilo dileme i Nemac bi bio veliki favorit, međutim Saša nije u formi, još uvek ne može da se vrati u ritam u kom je bio pre povrede i sada svako može da mu bude pretnja.
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
SPORT
Prozvao je Murinja glumcem – i dobio podsećanje na nemile scene: „Ponekad dođe neki Marko...“
Bublik je krenuo ubedljivije i prvi stigao do brejka, a iako je Zverev uspeo da se vrati i oduzme Kazahstancu ruskog porekla servis gem, Bublik je još jednom uradio isto.
Potpuno je posustao u prvom setu i već mislima otišao u drugi. Nije Saša lako stigao do izjednačenja, u drugom setu Bublik je ponovo uspeo da mu vrati brejk, ali onda je počeo da bude agresivniji, a rizik se isplatio i doneo mu drugi set.
U odlučujućem setu Nemac je stigao do prednosti od 3:1, međutim nanizao je greške, a Kazahstanac je ponovo iskoristio priliku da uzvrati i stigne do izjednačenja.
Prelomni trenutak dogodio se u sedmom gemu kada je Saša spasao dve brejk lopte, a potom za kraj on oduzeo servis gem Bublika.
Nemački teniser po prvi put je igrao na šljaci posle strašne povrede koju je doživeo u polufinalu prošlogodišnjeg Rolan Garosa u meču protiv Rafaela Nadala.
„Imao sam dve nedelje treninga na šljaci, imam druge probleme kada je u pitanju moje telo, ovo je za mene najprirodnija podloga, potrebno mi je samo par minuta da se naviknem na šljaku. Moram da ostavim povredu po strani jer sam i dalje dovoljno mlad da mogu da se vratim“, rekao je Zverev.
Nemac je otkrio i da se nije osećao najbolje tokom meča, a da mu je posao dodatno otežavala dobra igra rivala.
„Nisam se osećao dobro, a on je to i činio jer je igrao je veoma dobro. Nije mi omogućio da igram onako kako sam navikao. Mislim da je meč mogao da krene potpuno u njegovom pravcu, ne mogu da budem srećniji posle veoma teškog meča“, zaključio je Zverev.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Anastasja Potapova - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
SPORT
Ponosna Ruskinja prkosi sistemu – Anastasija ponovo obukla dres Spartaka i oduševila Moskovljane
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
SPORT
Filmska priča Rusa u Monaku: Navija za Novaka, a igra protiv njega – ujutru saznao da popodne ima meč
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2023
SPORT
„Novak će biti kralj svega“ – najbolji Englez veliča najboljeg Srbina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala