- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: Stari koncepti bezbednosti zastareli, pojavile se nove pretnje

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
Pratite nas
Stare bezbednosne konture više ne funkcionišu, one su zastarele, jer su se pojavile nove pretnje, a one pretnje koje su bile prikrivene sad se već ističu u prvi plan, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„U ovom trenutku već je postalo jasno da stare konture koncepta bezbednosti više ne važe, već su zastarele, jer se okruženje promenilo do neprepoznatljivosti, pojavile su se nove pretnje, one pretnje koje su ranije bile prikrivene, sada se ističu u prvi plan, sve maske su otkinute i prema tome treba da na odgovarajući način pozicioniramo svoj odnos prema svemu što se dešava“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.
Govoreći o ovonedeljnim razgovorima lidera Rusije i Belorusije o nizu bilateralnih pitanja, Peskov je istakao da će svi sporazumi dati podsticaj daljoj implementaciji.
„Takav dodatni podsticaj već je dat svim birokratama u dobrom smislu te reči i vladama kako bi se na ekspertskom nivou finalizovali oni politički dogovori koje su predsednici postigli“, objasnio je on.
Lideri Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, razgovarali su 5. i 6. aprila u Moskvi, a jedan od rezultata ovih razgovora bio je nalog da se pripremi bezbednosni koncept Savezne države.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
RUSIJA
Putin: U pripremi koncept bezbednosti Savezne države Rusije i Belorusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala