- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bugari zaratili između sebe, pa u sukob uvukli Krstajića: „Pokažite pevačko umeće“

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaMladen Krstajić
Mladen Krstajić  - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
Pratite nas
Mladen Krstajić, selektor Bugarske, našao se na udaru FK Arda iz Kardžalija, koji je izdao saopštenje u kom su prozvali institucije bugarskog fudbala, pomenuvši i bivšu legendu Partizana.
Krstajić je loše startovao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će 2024. godine biti održano u Nemačkoj. Bez osvojenog boda iz uvodnih mečeva, odnosno porazi od Crne Gore kod kuće (1:0) i Mađarske u gostima (3:0).
FK Arda je izrazio nezadovoljstvo što se niko od njihovih fudbalera nije našao na spisku selektora Bugarske.
U moru pitanja koje su imali za čelnike Saveza i i lige, jedno je bilo kovertirano na adresu Mladena Krstajića, kom je upućen poziv da bude njihov gost uz detalj koji se odnosi na njegov privatni život.
„Gospodine Krstajiću, pretpostavljamo da znate da je Arda jedan od retkih bugarskih klubova koji stavljaju akcenat na domaće igrače. Tokom prethodnog prelaznog roka u Bugarsku smo vratili fudbalere koji su igrali u inostranstvu kako bi bili na oku selektora. Na vidimo podršku sa vaše strane. Čak i ukoliko protokolarno najavite dolazak na našu utakmicu u Kardžali, smatraćemo to nekom vrstom poštovanja", navedeno je između ostalog u saopštenju FK Arda u kom se dodaje još:
„Gospodine Krstajiću, kada nameravate da posetite Arda Arenu i uverite se da je tačno ono što Vas pitamo i pišemo? Gospodine Krstajiću, u našem gradu postoje i restorani u kojima možete da demonstrirate svoje pevačko umeće po završetku Ardinog meča“, prozvali su Krstajića Bugari, aludirajući na to što je poznato da voli mikrofon i muziku.
Bivši selektor Srbije nije želeo da prećuti, već se dan kasnije oglasio saopštenjem.
„Poštovani predstavnici FK Arda, otkako sam imenovan za selektora Bugarske, gledao sam vaš tim u više navrata. Naravno, imam želju da posetim i vaš stadion, s obzirom na to da sam obišao većinu stadiona u Prvoj ligi. Srećan sam što forsirate domaće igrače i u potpunosti podržavam tu vašu filozofiju. Ipak, naglašavam, tek kada se uverim da je neko od vaših igrača u potpunosti spreman za reprezentaciju, tek tada će biti pozvan. Do tada ću pažljivo pratiti razvoj situacije. Istovremeno, pozivam vas da se ne mešate u moj lični život i prostor i da moje ime ne koristite u svojim obračunima. Vidimo se uskoro u Kardžaliju. Uz dužno poštovanje“, glasio je odgovor Mladena Krstajića.
Podsetimo, Bugarska je u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo sa Srbijom, Mađarskom, Litvanijom i Crnom Gorom. Orlovi su lideri na tabeli sa maksimalnih šest bodova.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Luka Milivojević dobija žuti karton na meču protiv Švajcarske - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
SPORT
Zvezda naciljala Srbina iz Premijer lige za Ligu šampiona
Frenk Lampard - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Baciš 40 miliona na „Harija“ Potera, pa vratiš onog kog si oterao – ima li kraja agoniji?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala