- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda naciljala Srbina iz Premijer lige za Ligu šampiona

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaLuka Milivojević dobija žuti karton na meču protiv Švajcarske
Luka Milivojević dobija žuti karton na meču protiv Švajcarske - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
Pratite nas
Crvena zvezda je na pomolu da obezbedi kapitalno pojačanje za narednu sezonu u kojoj će igrati grupnu fazu Lige šampiona. Kako saznaju Novosti postoji velika šansa da bivši reprezentativac Srbije Luka Milivojević ponovo obuče crveno-beli dres i zaigra na Marakani.
Iskusni zadnji i centralni vezni punih šest godina brani boje Kristal Palasa i nema dileme da bi bio veliko pojačanje na sredini terena.
Milivojević ima 31 godinu i preko 200 mečeva u nogama u Premijer ligi, pa ne treba trošiti reči o tome šta bi Crvena zvezda dobila ukoliko bi izboksovala bombastično pojačanje sa Ostrva.
Bivši reprezentativac Srbije karijeru je počeo u Radničkom iz Kragujevca, usledila je selidba u Rad, da bi u periodu od 2011. do 2013. godine branio boje Zvezde, čiji je bio i kapiten. Odigrao je 47 utakmica, postigao sedam golova uz šest asistencija.
Otisnuo se zatim u inostranstvo, gde je prvo zaigrao za Anderleht koji je Zvezdi platio obeštećenje u iznosu od 2,7 miliona evra, posle čega je prešao u Olimpijakos, pre nego što je zaigrao u jednoj od najjačih liga na svetu - Premijer ligi.
Ustalio se kao standardni član londonskog kluba. Godinama je završavao veliki posao na sredini terena. Ove sezone kapiten Kristal Palasa odigrao je 13 utakmica, nije upisao gol ni asistenciju, ali je jasno da je za to kriva nešto slabija minutaža i činjenica da je izgubio mesto startera.
Sama činjenica da Zvezda uveliko radi na dovođenju tako ozbiljnog pojačanja, i to iz Premijer lige, ukazuje na ambicije petostrukog uzastopnog prvaka Srbije, koji je praktično obebzedio i šestu titulu u nizu koja garantuje direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.
Ozbiljan tim prave crveno-beli za ono što ih očekuje naredne sezone. Uskoro će stići pojačanje iz Slavije iz Praga, ubitačni Nigerijac Piter Olajinka, a oporavio se i štoper Uroš Spajić, nema dileme da se spremaju i brojna pojačanja uz pomenutog Luku Milivojevića.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Frenk Lampard - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Baciš 40 miliona na „Harija“ Potera, pa vratiš onog kog si oterao – ima li kraja agoniji?
Dušan Tadić i Orkun Kokdžu - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Tadić se oglasio povodom sukoba sa Turčinom: „Pitao sam ga je li ukusna trava“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala