- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Pokušali su, ali ja ne menjam rusko državljanstvo“ – Dajana blista u Americi, a Rusiju čuva u srcu

© Sputnik / Lola ĐorđevićTeniska loptica
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
Pratite nas
Mlada ruska teniserka Dajana Šnajder posle plasmana u osminu finala turnira u Čarlstonu, govorila je o pritisku koji trpe ruski igrači i podvukla je da neće promeniti državljanstvo. Iako 19-godišnjakinja živi u Severnoj Karolini zbog koledža, voli da istakne da je iz Rusije i da je veliki rodoljub.
Rusija je dobila još jedan dijamant u ženskom tenisu koji nosi ime Dajana Šnajder. Mlada 19-godišnjakinja prethodne godine osvojile je dve titule u dublu na juniorskom Australijan openu i US Openu.
Od početka godine posvetila se i singlu i pokazala raskošni talenat, a u Čarlstonu je savladala i Veroniku Kudermetovu, prošlogodišnju šampionku tog turnira. Dajana u Americi boravi zbog školovanja, međutim njeno srce je u Rusiji.
„Često raspravljamo o toj promeni državljanstva, ali sam protiv toga. Rekla sam roditeljima i trenerima koji su pokušavali da me ubede u to. Kao osoba, koja je igrala za nacionalni tim toliko godina, znam da ne mogu drugačije. Odgajana sam kao rodoljub“, rekla je Ruskinja u intervjuu za „Šampionat“.
Bez uzdržavanjava mlada Dajana pričala je o tome kako strani treneri ne vole ruske igrače.
„Treneri su mi rekli kako bih mogla da igram za drugu zemlju i da bi tako imala više prilika, jer oni ne vole Ruse. Ne daju tako dobre ugovore kao Evropljani ili Amerikanci. Kada pogledate naše sportiste koji se ne takmiče, bude vam žao, jer su ceo svoj život i detinjstvo posvetili tome“, dodala je ruska teniserka.
Za svoju zemlju smatra da je najbezbednije mesto na svetu.
„Dopada mi se u Rusiji. Ljude ne zanima odakle ste, da li ste iz Rusije ili ne. Svi vas tretiraju dobro, pomažu vam sa problemima u školi. U Evropi, često, kada je sve počinjalo, pitali su me, 'jel bezbedno živeti u Rusiji'? Odgovorila sam da je to najbezbednije mesto za mene na celoj planeti“, zaključila je Šnajderova.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Moćni Miomir slavio dva puta u istom danu – prvo u četvrtfinale, a onda sa Nikolom u polufinale
Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Prvi izlet Amerikanca u Evropu se brzo završio – vraća se grend slem šampion
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Poznato kada Novak dobija rivale u istorijskom pohodu na Kneževinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala