- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prvi izlet Amerikanca u Evropu se brzo završio – vraća se grend slem šampion

© Sputnik / Lola ĐorđevićDominik Tim
Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
Pratite nas
Posle četiri vezana turnira na kojima je eliminisan odmah na startu Dominik Tim konačno je uspeo da veže dve pobede i plasira se u četvrtfinale turnira u Eštorilu. Austrijanac je savladao mladog Bena Šeltona rezultatom 6:2, 6:2, ali će Amerikanac konačno moći da se pohvali da je video Evropu prvi put u karijeri.
Činilo se da žreb u Eštorilu nije mogao da spoji zanimljiviji duel, međutim neočekivano je meč Dominika Tima i Bena Šeltona išao jednosmernom ulicom, jer je austrijski teniser konačno igrao tenis iz svojih najboljih dana.
Iako je trenutno 111. na svetu od početka godine ima samo jednu pobedu Tim je uspeo da se izbori za četvrtfinale u Portugaliji i to na izuzetno ubedljiv način, čemu se verovatno nije nadao 20-godišnjak koji je prvi put kročio u Evropu.
Šelton je veliko iznenađenje na teniskoj sceni, početkom godine stigao je na Australijan open kada je ujedno otkrio da prvi put igra van Sjedinjenih Američkih Država i stigao je čak do četvrtfinala.
Australija ga je lansirala na 39. mesto, ali nije nastavio da pravi iznenađenja što ne znači da neće u budućnosti jer ima tek 20 godina. U Portugaliji je odigrao dobro prvi meč protiv Konstanta Lestijena, međutim u osmini finala Tim je uspeo da iskoristi neiskustvo mladog Amerikanca.
Grend slem šampion i teniser koji je u jednom trenutku važio za najtalentovanijeg među mlađom generacijom nikako ne može da pronađe ritam posle dugog oporavka od povreda. U nekoliko navrata istakao je kako se potpuno oporavio i kako se oseća dobro, međutim na terenu to niko nije mogao da vidi i bio je lak plen za rivale.
Dva meča u Eštorilu daju nadu da bi Tim mogao da bude onaj stari. Najpre je savladao Sebastijana Ofnera koji je glatko dobio prvi set sa 6:3. Dominik je preokrenuo i naredna dva osvojio istim rezultatom što mu je dalo samopouzdanje.
„Zapravo igram mnogo bolje nego u drugoj polovini 2022. godine kada sam pobeđivao. Lopta mi je teža, mogu da povredim protivnike. Samo neke stvari ne kliknukako želim. Nadam se da je ova pobeda (i nedelja) početak nečeg dobrog za mene“, rekao je Tim.
U narednom kolu austrijski teniser sastaje se sa boljim iz duela Roberto Bautista Agut - Kventis Alis.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Poznato kada Novak dobija rivale u istorijskom pohodu na Kneževinu
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Moćni Miomir slavio dva puta u istom danu – prvo u četvrtfinale, a onda sa Nikolom u polufinale
Jelena Dokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Jelena pokazala rane: „Preživela sam, imala sam 17 godina“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala