- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poznato kada Novak dobija rivale u istorijskom pohodu na Kneževinu

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
Pratite nas
Organizatori Mastersa u Monte Karlu, gde će učestvovati i najbolji teniser sveta Novak Đoković, saopštili su da će žreb biti održan u petak od 17 časova.
Novak Đoković propustio je Masterse u Indijan Velsu i Majamiju zbog zabrane Sjedinjenih Američkih Država da uđe u zemlju kao nevakcinisani stranac od virusa korona.
Kako u Monte Karlu, gde Srbin, inače živi s porodicom, nema prepreka, tako je jasno da će se Đoković nadmetati za treći trofej u Kneževini. Nole je podizao pehar u dva navrata, 2013. i 2015. godine, a titulu brani Grk Stefanos Cicipas koji je prošle godine u finalu bio uspešniji od Španca Alehandra Davidoviča Fokine 6:3, 7.6.
Novak Đoković bi, u slučaju da pokori Kneževinu, bio nadomak novog pisanja istorije belog sporta, s obzirom na to da bi mu nedostajao samo još pehar u Sinsinatiju, da se domogne trostrukog "Zlatnog slema". Za razliku od srpskog i svetskog broja jedan, ni jedan teniser nema kompletirane sve Masterse, odnosno "Zlatni masters", dok bi Đoković osvajanjem Monte Karla i Sinsinatija kompletirao svojevrsni het-trik.
Jasno je da Đokoviću put do trofeja neće biti lak, uprkos brojnim otkazima. Zbog povrede su se povukli Španci Rafael Nadal i drugi teniser sveta Karlos Alkaras, nema ni Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, kao i Denisa Šapovalova.
S druge strane, glavni rivali Srbinu biće Rus Danil Medvedev, branilac trofeja Grk Stefanos Cicipas, kao Andrej Rubljov, Kasper Rud. Tu su i Holger Rune, Janik Siner, Tejlor Fric.
Od srpskih tenisera osim Novaka Đokovića, učešće će uzeti Miomir Kecmanović koji blista u portugalskom Eštorilu i Laslo Đere.
Masters u Monte Karlu počinje devetot, a završava se 16. aprila. Nagradni fond iznosi 5,8 miliona evra.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Moćni Miomir slavio dva puta u istom danu – prvo u četvrtfinale, a onda sa Nikolom u polufinale
Jelena Dokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Jelena pokazala rane: „Preživela sam, imala sam 17 godina“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala