- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanov pogled ka Kaunasu ili čudu u Vitoriji – Zvezda za čast protiv „braće“

© Sputnik / Lola ĐorđevićMatijas Lesor sa navijačima nakon utakmice
Matijas Lesor sa navijačima nakon utakmice - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana mogli bi u četvrtak uveče, dva kola pre kraja regularnog dela Evrolige, bez borbe da se domognu Top 8. Pogledi crno-belih, koji svoj meč igraju u petak u gostima protiv Monaka, biće usmereni ka Kaunasu, gde im treba pobeda Makabija nad Žalgirisom, ili čudo u Vitoriji, gde Asvel gostuje direktnom konkurentu Baskoniji.
Ono što je najvažnije jeste da zahuktali Partizan, koji na prethodnih sedam mečeva u svim takmičenjima ima čak šest pobeda, uz poraz od Barselone, drži sve u svojim rukama.
Sve i da večerašnji rezultati ne budu išli na ruku crno-belima, Partizan bi potencijalnim trijumfom u Kneževini i teoretski obezbedio mesto u plej-ofu elitnog košarkaškog takmičenja.
„Parni valjak“ predvođen Željkom Obradovićem, trenutno je na koti 18 kada su pobede u pitanju, a jasno je da bi s 19 trijumfa bio siguran putnik kroz istinski pakao koji je prošao, do raja i mesta među 8 najboljih klubova Starog kontinenta.
Partizan posle teškog gostovanja Monaku, koji s klupe vodi bivši strateg Crvene zvezde i legenda tog kluba Saša Obradović, dočekuje Panatinaikos u poslednjem kolu.
Postoji i scenario prema kom bi uprkos oba poraza crno-beli mogli do Top 8, ali je za to potrebno da Baskonija ili Žalgiris, koji su direktni konkurenti izgube makar jednu od preostale dve utakmice.
Makabi koji je u prethodnom kolu pobedio Milano i popeo se na peto mesto, ima skor 19-13, te gostuje Žalgirisu u 33. kolu, Fenerbahče ide na Efes, dok Baskonija ima najlakši posao protiv Asvela, pa je teoretski moguće i da Efes ugrozi Fenerbahče.
U poslednjem kolu Efes igra sa Monakom u Istanbulu, Baskonija gostuje Olimpijakosu, Žalgiris ide na noge Bajernu, dok Fenerbahče dolazi na megdan Zvezdi.
Kako sada stvari stoje, Partizanu će 19 pobeda biti dovoljno da se automatski plasira u plej-of, ali možda pride i „ugrabi“ i neku poziciju više ako se ostali rezultati poklope. Prethodno će crno-beli osluškivati situaciju u Kaunasu i Vitoriji, odakle bi u slučaju lepih vesti bez borbe izborili mesto u Top 8.
Mesto u plej-ofu obezbedili su Olimpijakos, Barselona, Real madrid i Monako, dok su blizu Top 8, Makabi, Fenerbahče i Partizan. Takođe, u igri su još i Žalgiris, Baskonija i Efes.
Kada je Crvena zvezda u pitanju, crveno-beli su ostali i teoretski bez šansi da se plasiraju među 8 najboljih, a u četvrtak uveče će u Beogradu ugostiti bratski Olimpijakos od 19 časova.
Uz Sputnjik sport pratite uživo teksutalni prenos pomenutog susreta.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Jokić i Denver ispisali istoriju – prvi put u plej-ofu kao lideri
Slovenački košarkaš Luka Dončić – u dresu Dalas Maveriksa - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
SPORT
Luka preuzima odgovornost – ali se ne predaje: „Vođa sam i mene treba kriviti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala