- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka preuzima odgovornost – ali se ne predaje: „Vođa sam i mene treba kriviti“

© AFP 2023 / JONATHAN BACHMANSlovenački košarkaš Luka Dončić – u dresu Dalas Maveriksa
Slovenački košarkaš Luka Dončić – u dresu Dalas Maveriksa - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Dalas Maveriski su u lošoj poziciji i i dalje jure plasman u plej-of, a Luka Dončić, slovenski košarkaš, smatra da je on kao vođa tima glavni krivac za sedam poraza u poslednjih osam utakmica. U Dalas je došao i Kajri Irving, ali ni on u tandemu sa Lukom ne uspeva da podigne ekipu.
Posle oporavka od povreda Luka Dončić i Kajri Irving igraće na utakmici protiv Sakramenta u Dalasu, a šanse za plej-of su sve manje zbog čega je Maveriksima pobeda neophodna.
Slovenac snosi najveću odgovornost jer ga u klubu vide kao prvu zvezdu, ali on smatra da pritisak koji je imao zbog toga nije smeo da bude izgovor za neke loše partije.

„To nije izgovor. Još sam mlad kada je reč o godinama, ali imam mnogo košarke iza sebe. Moram da budem mnogo bolji.Vođa sam ovog tima i mene treba kriviti“, rekao je Dončić.

Reprezentativac Slovenije takođe je dodao da neće odustati od brobe za plej-of sve dok postoji i najmanja šansa da Dalas obezebdi mesto.
„Male su šanse. Svi to znamo, ali kao što sam rekao, dok god postoji šansa, igraću. Igraću i u sredu“, poručio je Dončić posle treninga.
Kao najveći problem u timu Luka vidi odbranu, smatra da svako može da postigne koš i zbog tog segmenta takođe krivi sebe.

„Ne mislim da je problem u napadu, oduvek sam to govorio. Problem je u odbrani. Bukvalno svako može da nam postigne koš. Igram košarku tri godine bez prestanka, možda sa ukupnom pauzom od četiri nedelje. Nekada mi je teško da igram jako na oba kraja terena, ali jasno je da moram da budem bolji u odbrani“, istakao je Dončić.

Luka zaista nije imao mnogo loših napadačkih utakmica. Ostvaruje u proseku 32,8 poena kao i 8,7 skokova i 8,1 asistencija po meču.
Dončić je ovo opisao kao „veoma razočaravajuću sezonu“ za Maverikse, koji su se pre godinu dana plasirali u finale Zapada. U pokušaju da se takmiči ove sezone, Dalas je napravio blokbaster trejd za Irvinga pre isteka roka, odustajući od dva startera (Dorijana Finija-Smita i Spensera Dinvidija) i nezaštićenog pika u prvom kolu 2029, uprkos tome što nema garancije da će Irving ponovo potpisati ugovor sa Mavsi kao slobodan igrač ovog leta.
Taj dogovor se nije isplatio, pošto Mavsi imaju 4-11 sa Dončićem i Irvingom u postavi. Mavsi imaju ukupni rezultat 7-15 otkako se Irving pridružio timu, pao je sa četvrtog mesta na Zapadnoj tabeli posle pobeda u prve dve utakmice na 11.
„Mislim da ne vidite tu hemiju koju smo imali ranije – mislim, posebno prošle godine. Mislim da je hemija bila na vrhu, svi. Ali hemija se ne gradi samo ne odmah. To je dug proces“, zaključio je Dončić.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
SPORT
Sastanak u četiri oka motivisao Bogdana i obradovao Srbiju: „Tu sam!“
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
SPORT
Usudio se da „precrta“ Jokića – eksplozija Embida naterala Amerikanca na krupne reči
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
SPORT
Jokićev povratak za zaborav, partija sezone „srpskog snajpera“ i „podivljali“ Embid
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala