- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal tri godine sanja finale – Novak jači od svih zabrana

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
Pratite nas
Dok će se Novak Đoković boriti za svoju 39. Masters titulu u Monte Karlu, Rafael Nadal još uvek neće biti u prilici da pređe broj 36, jer je otkazao učešće na turniru u Kneževini, što se već dešavalo ranije, jer Španac sve češće ima probleme sa povredama. Kada se sabere učinak u prethodnih 20 Mastersa srpski as je daleko bolji.
Da se Novak Đoković pitao, odigrao bi daleko veći broj Masters turnira prošle sezone, međutim zbog zabrane nevakcinisanim strancima da uđu u Sjedinjene Američke Države srpski as nije igrao u Indijan Velsu, Majamiju, Kanadi i Sinsinatiju.
Na drugoj strani, Rafael Nadal mogao je da igra gde god je poželeo, ali su njega često zaustavljale povrede sa kojima je sve teže počeo da se nosi.

Kada se sve sabere u prethodnih 20 održanih Mastersa Novak i Nadal zajedno su nastupali na samo pet turnira, a sreli su se samo jednom i to u Rimu 2021. godine, što je ujedno i poslednja Masters titula koju je podigao španski as.

Novaka, međutim, nije mnogo poremetilo to finale u Rimu jer je do titule stigao naredne godine, a od pet Mastersa na kojima je igrao sa Nadalom podigao je tri titule. U prethodnih 20 Mastersa srpski as nije nastupio na čak 12 turnira, ali je pored tri titule, igro dva finala i jedno polufinale, dok je po jednom ispao u prvom i drugom kolu.
Ne samo da Rafa dugo nije podigao pehar već Nadal na Mastersima od tog susreta u „večnom gradu“ nijednom nije stigao do finala, dok je odigrao jedno polufinale i tri četvrtfinala, dok na ukupno 11 od poslednjih 20 nije nastupio.
U nastavku sezone Novak će ponovo biti u boljoj prilici da poveća prednost po broju Masters titula jer je pitanje u kakvoj će formi biti Nadal posle duge pauze koja je počela kada je eliminisan na Australijan openu.
Srpski as nije bio na terenu mesec dana, ali je pre odlaska na pauzu odigrao sjajan turnir u Dubaiju i pokazao da je u odličnoj formi za koju neće imati smetnje da je dodatno poboljša.
Nadal nije objavio detalje o povredi, ali je rekao da se i dalje ne oseća spremno. Ukoliko je to čak i deo njegove taktike da bi bio što odmorniji za Rolan Garos pitanje je koliko će mu prijati da toliko bude odsutan.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
SPORT
Slavni Britanac se vraća posle više od pola decenije – Nadal sada ne može da ga saplete
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
SPORT
Novak i Danil četiri godine čekaju susret – a Rus preti: Već sam ga jednom pobedio
Novak Đoković, Euzebio, Eštoril - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Zviždali su Novaku zbog „crvenog“ – on je pronašao rešenje i u dresu Srbije dobio pehar od legende
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala